Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Smučarski tečaj vrtčevskih otrok v Šentjoštu

Letošnjo zimo smo dolgo čakali sneg in mraz, ki pričarata prave zimske razmere. Po dolgem času pričakovanj in upanja, smo se sredi meseca januarja lahko razveselili velike pošiljke, ki je pobelila okoliške hribe in doline. Obilica snega je poskrbela za delovanje smučišča Šentjošt, kamor so se otroci iz vrtca Horjul odpravili na težko pričakovan 4-dnevni smučarski tečaj. Ob vonju snega in hladne zime so vsako jutro z veseljem oblekli smučarska oblačila in se z avtobusom odpeljali na smučišče. 

Otroci so najprej spoznali smučarsko opremo - smučarske čevlje, čelado in smuči. Vsak dan so si jo nadeli hitreje in bolj samostojno. Sledilo je ogrevanje na snegu z različnimi gibalno-elementarnimi igrami, kot so makaroni, lovljenje ipd. Najprej so svoje smučarske spretnosti pokazali na blagi strmini, in sicer tako, da so "štamfali" po preprogi navzgor in se v plužnem položaju oz. položaju ''pice'', kot smo jo poimenovali mi, ustavili v ''garaži''. Ko so usvojili ustavljanje, so se z učitelji smučanja odpravili na malo vlečnico. Sprva so za vožnjo navzgor potrebovali malo pomoči, sčasoma pa bili že vse bolj samostojni. S hriba navzdol so se spuščali v manjših skupinah, vadili so zavoje in bili proti koncu tedna že pravi mojstri smučanja.

Zadnji dan smučarskega tečaja je otroške obraze pobožalo toplo zimsko sonce, ki je Šentjošt spremenilo v pravo pravljično vasico. V petek so se prav vsi odpravili na vlečnico in se spustili po hribu navzdol. Ob koncu opravljenega smučarskega tečaja so prejeli diplome za uspešno opravljen tečaj. Zahvaljujemo se smučišču Šentjošt za topel sprejem in prijetno vzdušje ter učiteljem smučanja za odlično izpeljan tečaj, ki je pri otrocih prebudil ljubezen do tega zimskega športa.

Š. M.

Oglejte si tudi