Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Smo pred pomembno odločitvijo

Spoštovane občanke in občani, najprej vam voščim blagoslovljene velikonočne praznike in upam, da ste jih praznovali v krogu domačih. Pomlad je tu in z njo tudi bolj prijetne temperature, pa čeprav je zima v začetku aprila še opletala s svojim repom in nam natresla nekaj snega.

Še dobro, da se ni ponovil scenarij iz lanskega leta, ko je ob visokih temperaturah sadno drevje že cvetelo v polnosti, zmrzal pa je nato odnesla praktično celotni pridelek sadja na naših koncih. O oskrbi s hrano in tudi o drugih pomembnih zadevah smo se pogovarjali tudi med obiskom predstavnikov vlade v Horjulu. Želim si, da bomo tudi z novo vlado, ki jo bomo dobili po volitvah tako dobro sodelovali saj lahko le tako poskrbimo, da se naš kraj razvija naprej. Že sedaj pa lahko potrdim, da smo si v sklopu gradnje nove kolesarske ceste od Vrhnike do Horjula zagotovili več kot štiri milijone evrov, ki bodo namenjeni za širitev in sanacijo obstoječe glavne medobčinske ceste kjer se vsakodnevno vozi veliko ljudi, pomembna pa je tudi za naše gospodarstvo. Seveda pa bodo imeli od tega projekta ogromno tudi kolesarji, ki se bodo lahko varno vozili po kolesarski cesti. S tem se odpirajo tudi nove možnosti za razvoj turizma v Horjulu. Ker smo uspešno pripravili vso projektno dokumentacijo v katero je bilo v zadnjih letih vloženega veliko dela, časa in truda bomo lahko že letos štartali z realizacijo tega projekta, ki bo vsekakor eden večjih v zadnjem obdobju.

Naj vas za konec povabim tudi na državnozborske volitve. Naša pravica in dolžnost je, da se volitev udeležimo in oddamo svoj glas tistim, ki ga po našem mnenju zaslužijo. Razvoj države je namreč zelo podoben kot razvoj in napredek lokalne skupnosti kot je naša občina. Na koncu imate v resnici besedo vi, le sodelovati morate.

Župan Janko Prebil

Oglejte si tudi