Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Polaganje strojnih inštalacij v prizidku vrtca

Ekološka gradnja se precej razlikuje od klasične gradnje, zato je proces nekoliko drugačen kot običajno pri zidanju z opeko. V vsakem primeru pa je nujno, da delo opravljajo strokovnjaki, ki poznajo zakonitosti in specifike takšne gradnje. Ena od prednosti dobro opravljenega dela na takšnem objektu kot bo prizidek, je njegova energetska učinkovitost.
V novembru so dela na prizidku vrtca v Horjulu nemoteno potekala naprej kljub slabemu vremenu, saj je prizidek 'pod streho' in lahko dela v notranjosti potekajo ne glede na vremenske razmere. Izvajalec del je dokončal leseno konstrukcijo, ob ugodnem vremenu brez dežja in snega pa tudi prekrivanje strehe.

V začetku decembra so že začeli z zasipanjem okoli objekta, naslednji korak pa bo izvedba betonskega dela zunanje terase. V notranjosti lepo napreduje namestitev strojne in elektro inštalacije v prizidku. Delno financiranje so na občini zagotovili iz Eko sklada, tako da gradnja ne bo v polni meri obremenila občinskega proračuna. Prizidek vrtcu bo tudi sofinanciran iz razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021–2024, ki ga je razpisalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. 

Peter Kavčič

Foto: občinski arhiv

Oglejte si tudi