Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Z državnega tekmovanja s kopico uspehov

Članice Mažoretne in twirling skupine Prosvetnega društva Horjul so na 16. odprtem državnem prvenstvu v Kranju v disciplini twirling v soboto, 23. aprila, in nedeljo, 24. aprila, dosegle odlične rezultate.
Članice Mažoretne in twirling skupine Prosvetnega društva Horjul tudi to pot niso razočarale. Žejne čez lužo so pustile tudi tiste, ki so morda na predizboru, ki je potekal v horjulski športni dvorani, podvomil v njihove sposobnosti in si mislil, da gre zgolj za prednost domačega terena. Kot kaže jim odgovarja tudi gorenjski zrak in parket šolskega centra v Kranju, kjer je potekalo letošnje odprto državno prvenstvo v disciplini twirling. Kot so dejali nekoč ljubljanski košarkarji: "Če si profesionalec, si profesionalec povsod." Temu lahko danes pritrdijo tekmovalke, ki so domov prinesle lep šopek dobrih uvrstitev.
Na sobotnem tekmovanju, kjer so se pomerile tekmovalke nižjega nivoja, sta Klara Mazi in Jona Čadež v kategoriji par kadet dosegli 2. mesto; Iza Končan in Vlasta Čadež sta v kategoriji par junior osvojili 4. mesto; tekmovalke v kategoriji team junior so bile prav tako 4.; Tamara Medved si je s svojim nastopom v kategorija solo 2 palici prislužila 5. mesto; Eva Logar pa v kategoriji solo B-nivo 8., Manca Letonja, Viktorija in Valerija Janič ter Tina Lešnjak so za osnove korakanja oziroma basic strut domov odnesle 4 bronasta priznanja, Klara Malavašič pa srebrno. Nedeljski dan, ko so na parketu nastopile tekmovalke višjega nivoja, pa je bil nov dan za uspehe in veselje starejših horjulskih deklet. Nastopile so v kategoriji team B-nivo in pometle s celotno konkurenco ter zmagale. Popoln dan je kronal še uspeh deklet, ki so v kategoriji group kot prve v Sloveniji predstavile nov koncept te kategorije in se uvrstile na European Cup 2016. Čestitke vsem in srečno tudi na tujih tleh.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: arhiv MTS Horjul

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi