Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Prava komična drama Na kmetih

Na odru kulturnega doma na Dobrovi je bila 17. novembra odigrana druga gledališka predstava v sklopu gledaliških dnevov komedije, ki jih pripravlja KUD Dolomiti. Tokrat so publiko nasmejali člani KUD Zarja Trnovlje s komedijo Na kmetih.
Dogajanje se odvija na gorskem kmečkem turizmu, za katerega skrbita podjetna hči Marička in njena mama Jožica, strastna mesarka. Da je vsak podjetniški začetek težak in nepredvidljiv, tudi ko gre za turistično dejavnost, se je izkazalo tudi tokrat. Ta na videz idilični prostor namreč za kraj zločinskega dejanja, prodajo ukradenega orožja, izbereta dve skupini, sicer bolj amaterskih kriminalcev. Mislita namreč, da so v teh odročnih krajih na varnem pred očmi sedme sile. Pa ravno tedaj nič hudega sluteča ta kraj za svoj oddih izbereta policijski minister Mirko in njegov pomočnik Slavko. Okoliščine jih prisilijo, da vsi skupaj sodelujejo v postavitvi ljudskih iger Županova Micka in Matiček se ženi. Zgodba avtorja Vinka Mederndorferja Na kmetih se sprva nevarno, a obenem nadvse smešno zaplete in kaj kmalu tudi srečno razplete. Vse goste in njihove dobre ter slabe namere namreč zasenči ljubezenska izpoved, ki jo vaški fant izpove Marički. S srečno ljubeznijo se tudi finančne težave kaj hitro rešijo, ko v pozabljenem kovčku najdeta kup denarja. Gledalci na Dobrovi so bili priča hudomušni in iskrivi predstavi s komičnimi in dramatičnimi vložki, ki so ves čas privlačili pozornost občinstva. Predstava v režiji Vojka Belšaka glede na odzive zbranih, ki so po predstavi nasmejanih obrazov zapuščali dvorano, torej ni razočarala.

 

KUD Dolomiti Dobrova pa že vabi na naslednjo predstavo, in sicer 19. januarja ob 19.30, v kulturni dom na Dobrovi. S komedijo NORCI, avtorja Slavka Preglca, bo nastopil Koroški deželni teater. Prijetno vabljeni.

Besedilo in fotografija: Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi