Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Javni razpisi za sofinanciranje društev in organizacijo dogodkov

Društvene dejavnosti so pomemben del lokalnih skupnosti. Kljub temu, da trenutno združevanje skupin ni dovoljeno, pa na občini verjamejo, da bo po koncu razsajanja virusa prišel čas, ko se bodo aktivnosti, s katerimi društva bogatijo naša življenja, lahko vrnila v ustaljeni ritem.
Urša Remškar sporoča, da je na občinski spletni strani objavljen Javni razpis za sofinanciranje prireditev in izobraževanj za leto 2021 (https://www.horjul.si/razpis/370148) in bo odprt do porabe sredstev oziroma najkasneje do 2. 11. 2021. 

Sam razpis je odprt za prijave do 31. 3., tako da vabi društva, da se prijavijo in lahko s tem pridejo do sredstev za njihovo dejavnost. Letos bodo delili sredstva samo za redno dejavnost in ne tudi za ekskurzije (na primer kot pri društvih upokojencev) saj je nemogoče napovedati, kdaj se bomo lahko vrnili nazaj k aktivnostim, kot so razne ekskurzije. Pri razpisu za sofinaciranje prireditev in izobraževanj je občina namenila enak znesek sredstev kot lansko leto. Sredstva v višini 5000 evrov bodo namenili vsem, ki izpolnjujejo razpisne pogoje.

Vsi zainteresirani lahko vse dodatne informacije o razpisu dobite na telefonski številki 01 759 123 ali preko e-pošte ursa.remskar@horjul.si.

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi