Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Delavnica zdrave kozmetike

V obdobju največjih gripoznih obolenj in prehladov, pa tudi vse pogostejših alergij, ki so posledica uporabe kemijskih zdravil, sintetičnih kozmetičnih pripomočkov ali pa izpostavljenosti strupenim kemikalijam in strupom,  je zelo pomembno, kako se človek sam zavaruje pred njimi. Zdravo učinkovanje čajev in domačih sirupov poznamo že od svojih babic. Da pa uporaba drugih naravnih zeliščnih pripomočkov zelo pomaga pri blaženju raznih zdravstvenih težav, smo udeleženke izvedele na  delavnici gospe Darje Rojec, ki jo je organiziral KORK Horjul.


Gospa Darja Rojec  je po poklicu kemik, že vrsto let pa se ukvarja z raziskovanjem naravnih učinkovin rastlinskega izvora in z delovanjem le-teh na človekov organizem. Zato se je odločila po hudi izkušnji z boleznijo. Takrat je namreč ugotovila, da se marsikakšno zdravstveno težavo da ublažiti z naravnimi pripravki. Izpopolnjevala se je na fakulteti za farmacijo, sodeluje s strokovnjaki na področju farmacije in biologije. Svoje znanje in izkušnje posreduje na delavnicah in predavanjih ženskam širom po Sloveniji. Njeno pomembno poslanstvo je tudi delo v društvu Evropa Donna, kjer pomaga in osvešča ljudi o raku dojke. Sama izdeluje različne zdravilne izvlečke, eterična olja … Napisala je 4 knjige, v katerih je zbrala recepte, nasvete in izkušnje, s katerimi si bolniki lajšajo bolezni.

Gospa Darja Rojec je v Horjulu imela že 3 delavnice. Na njih nismo samo izdelovale preprostih kozmetičnih preparatov iz naravnih pripravkov, ampak smo tudi spoznavale njihovo zdravilno moč in način učinkovanja na organizem in njihovo uporabnost pri raznih težavah. Izdelale smo npr.  kopeli za utrujene noge, sredstva za aromaterapijo, inhalatorje, kreme za obraz in telo, masažne ploščice, magnezijeve šumečke itd. Delavnice so bile zanimive in poučne. Zdaj si lahko same izdelamo biološko neoporečne izdelke in razvajamo naše telo z naravnimi pripomočki. Spoznavajmo zaklade narave in uživajmo njihovo zdravilno moč, da nam bo življenje lepše in lažje. Gospe Darji Rojec pa najlepša zahvala in nasvidenje na naslednji delavnici.

Anka Delalut

Oglejte si tudi