Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Narave ne moremo ukrotiti, lahko se pa prilagodimo

Spoštovane občanke in občani, poletje se je poslovilo od nas in v septembru ter mesecu, ki je pred nami, bomo svoje delo usmerili v pobiranje pridelkov na poljih in v sadovnjakih. Kakor koli že, narava je letos pokazala kakšno moč ima in kako se bomo morali znati prilagoditi.

Po dolgi poletni suši smo sredi septembra doživeli tudi obilno deževje, ki je povzročilo, da se je voda iz potokov in hudournikov v občinah, ki ležijo nizvodno od nas, razlila po travnikih in poljih ter zalila tudi nekaj hiš ter gospodarskih poslopij. Sploh ne želim pomisliti, kakšna škoda bi se lahko zgodila v Horjulu, če ne bi v zadnjih letih toliko investirali v protipoplavno varnost in ureditev hudourniških vodotokov! S tem projektom smo zaključili letos poleti in res sem hvaležen in vesel, da je naše delo prestalo prvo močno deževje. S tem smo zaščitili urbana območja, vasi, hiše in premoženje občanov, ki živijo na teh bolj izpostavljenih območjih.

To, da lahko pričakujemo tako ekstremne vremenske pogoje, kot smo jim priča v zadnjem času, je sedaj postala naša realnost.

Država bo po mojih informacijah preko ministrstva poskrbela tudi za to, da se ublažijo posledice suše našim kmetom. A na koncu je tudi na nas, ki vodimo občine in upravljamo z investicijami ter projekti, da poskrbimo za to, da ekstremni vremenski pogoji ne bodo povzročali nevarnosti ali škode. Zato smo v zadnjih dveh mandatih toliko vlagali v infrastrukturo, ki je bila nujno potrebna obnove ali gradnje. Sam se vam ob tej priložnosti iskreno zahvaljujem, saj vidim, da kažete razumevanje in potrpežljivost, ko gradbeni stroji z ekipami izvajalcev na terenu gradijo občinsko infrastrukturo za nadaljnji razvoj Horjula in vseh okoliških vasi.

 

Župan Janko Prebil

Oglejte si tudi