Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Jesen je čas za pobiranje pridelkov in pripravo načrtov za naslednje leto

Spoštovane občanke in občani, s prvim septembrom se je začela šola in ob cesti ste lahko v prvih tednih opazili naše prostovoljce, ki so poskrbeli, da so otroci, predvsem tisti najmlajši, torej prvošolčki lahko varno prišli po svoji poti do šole in domov. Za vse otroke, ki se s to potjo še spoznavajo, so prav ti prvi dnevi še kako pomembni.

Zato ste lahko opazili tudi prisotnost redarjev medobčinske redarske službe in policistov prometnikov s postaje Ljubljana Vič. Kljub temu da je zdaj september že za nami, je prav, da smo v naseljih in v okolici šole še posebej previdni med vožnjo. Ob tem bi se rad še enkrat zahvalil vsem upokojencem, ki so s svojim prostovoljnim redarskim delom poskrbeli, da je spoznavanje varne poti v šolo za otroke potekalo nemoteno in brez nezgod.


Sicer pa se na občini intenzivno ukvarjamo s projekti, ki so v procesu pridobivanja gradbenih dovoljenj. Na upravni enoti je vse skupaj je že nerazumljivo, zakaj postopki potekajo tako počasi. Skušali smo razumeti, da so bile julija in avgusta počitnice in da to lahko nekoliko upočasni procese, vendar je to, kar se dogaja, že zelo moteče, saj vse skupaj  v javni upravi poteka prepočasi z nerazumnimi zahtevami in počasnim ukrepanjem. Ne preostaja nam drugega kot da z maksimalnimi močmi in napori pridobimo gradbena dovoljenja za začetek gradnje poslovilne vežice na Vrzdencu, izgradnjo kanalizacije in večnamenske dvorane Žažar ter vrtec v Horjulu. To so zdaj naši odprti projekti z najvišjo prioriteto. Za njihovo izgradnjo imamo sredstva v proračunu rezervirana in želimo začeti z gradnjo takoj, ko dobimo gradbena dovoljenja. V drugi polovici septembra pa nas čaka izgradnja pločnika iz Horjula do športnega parka ter prepusta Ljubgojščice pri novi čistilni napravi.

Lotili smo se tudi priprave načrtov za prihodnje leto. Zato smo se že sestali z vsemi vaškimi odbori in skrbno zabeležili vse želje in predloge. Sedaj moramo vse to finančno ovrednotiti in ugotoviti, kakšne so možnosti in koliko predlogov lahko tudi uresničimo. Sam upam, da bo tega čim več, da bomo uskladili proračun z vašimi željami za naslednje leto. Vaški svetniki vedo, da vedno delamo nekajletne planske usmeritve, prioritetno pa gredo tisti najpomembnejši projekti v letni načrt za prihodnje leto. Želje so sicer kar velike, a realne, najprej pa moramo seveda končati s projekti, ki smo jih že začeli. Zato hvala prav vsem, ki ste aktivno sodelovali s predlogi in idejami ter preko vaških odborov izrazili svoje želje in pričakovanja.

 

Župan, Janko Prebil

Oglejte si tudi