Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Iščemo rešitve, ne težave

Spoštovane in spoštovani, pri Metrelu nastaja nov most, ki bo omogočil nadaljnje dobro obratovanje podjetja, nadaljujemo pa tudi z izgradnjo poslovilne vežice na Vrzdencu, ki je objekt posebnega pomena in zahteva svojo pozornost ter usklajevanje, kar pa je vedno dolgotrajno, če želimo, da bo kakovostno zgrajen in bo dobro služil svojemu namenu.

Pri ostalih projektih tudi napredujemo, sicer ne vedno tako, kot si želimo, saj je z urejanjem zemljišč veliko dela. V mislih imam tako Žažar kot zemljišča v Horjulu, ki so na poplavnem območju in moramo zato, da bodo zadeve dobro narejene, obdelati veliko dokumentacije. Vedno pa ne iščemo težav, ampak predvsem rešitve.  Prav zato intenzivno delamo na urejanju vodotoka Ljubgojščica na področju Vovčne, kjer računamo na to, da bomo v naslednjih dveh letih vse skupaj uredili, kot je v naših načrtih, in skupaj z ministrstvom za okolje poiskali najboljše možne rešitve. Pridobljena sredstva bodo porabljena v naslednjih dveh letih po fazah in lahko rečem, da tu zelo dobro sodelujemo s pristojnim ministrstvom. Brez te protipoplavne ureditve ne moremo nadaljevati gradnje, kot je v naših načrtih, zato nam ta ureditev pomeni zelo visoko prioriteto pri naših nalogah. To je tudi pogoj, da lahko rešujemo prostorsko stisko v vrtcu Horjul. Širitev oziroma gradnja prizidka je nujna, saj so potrebe po širjenju kapacitet velike. To so seveda lepe skrbi, saj me veseli, da se mladi odločajo, da se ustalijo v našem okolju in tu ustvarijo družino. Trenutno rešujemo prostorsko stisko z zagotavljanjem dodatnih površin v osnovni šoli.

Konec oktobra se bomo s kmetovalci iz našega okolja podali na strokovno ekskurzijo na Pohorje, kjer si bomo ogledali manjše višje ležeče kmetije, kjer uspešno kombinirajo kmetovanje, gozdarstvo in turizem. S tem bodo naši kmetje pridobili znanje, ki ga ni nikoli preveč, za delo na naših višje ležečih kmetijah, ki imajo veliko skupnega s temi pohorskimi kmetijami. V naši skupnosti pozdravljam tudi novega ravnatelja osnovne šole, s katerim smo že opravili prve sestanke, in mu želim uspešno delo. Vodenje šole je odgovorna naloga in verjamem, da mu bo skupaj s sodelavci uspelo dobro voditi to pomembno institucijo v horjulski občini. Omenil bi tudi, da smo v zadnjem obdobju uredili tudi nekaj cest, med drugim pa tudi na pobudo občanov odstranili hitrostne ovire na Stari cesti.  Prisluhnili smo njihovi želji oziroma večini, kar pomeni, da smo po novem namestili zvočne hitrostne ovire. Kot sem že večkrat poudaril, smo vedno odprti za konstruktiven pogovor in predloge, ki bodo vsem nam izboljšali kakovost življenja.

S sodelavci občinske uprave in svetniki ter vaškimi odbori se trudimo, da se v horjulski občini počutite dobro. Seveda to ne pride samo od sebe, ampak za to moramo  vsi skupaj dobro delati, iskati rešitve in ne probleme.  

 

Župan Janko Prebil

 

Oglejte si tudi