Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Delavno naprej

Drage občanke in občani, v času počitnic je občinska uprava nadaljevala z resnim delom in v zadnjih dveh mesecih nismo mirovali. Nenehno urejamo dokumentacijo za projekte, ki so v naših načrtih, da se začnejo že letos.

Trenutno o tem odloča upravna enota. Skupaj z vami se veselim novih pridobitev, ki smo jih zgradili v minulih mesecih, pa če začnem že pri prvi izredno pomembni. Nova čistilna naprava je prestala uspešen suhi zagon, zdaj je vložena vloga na upravni enoti za tehnični pregled objekta. Po uspešnem tehničnem pregledu bo začela čistilna naprava poskusno delovati, če bo vse potekalo normalno dva meseca, bomo takoj pridobili obratovalno dovoljenje.

Tudi v Zaklancu gredo postopki normalno naprej, dela potekajo po načrtu in do pozne jeseni ali začetka zime bodo zgrajeni še uradni priključki na omrežje. Poleg tega smo bili v nedeljo, 12. avgusta, priča tudi visokemu obisku na Vrzdencu. Obnovljene oltarje v cerkvi svetega Kancijana je namreč blagoslovil nadškof mons. Alojz Uran. Lahko smo ponosni, da imamo v naši občini cerkev, ki je tako zgodovinsko pomembna in bogata po vsebini umetniških poslikav. Naša dolžnost je, da jo ohranimo zanamcem, česar pa se nedvomno najbolj zavedajo vsi vaščani Vrzdenca, občani občine Horjul in vsi vpleteni v obnovo, ki je z urejanjem originalnih poslikav v notranjosti in obnovo oltarjev trajala več kot eno leto. Vsem iskrena hvala!

Veseli smo tudi tega, da so se nam v občinski upravi pridružili novi sodelavci, ki so zapolnili vrzeli, ki so nastale, ko so nas nekateri nekdanji zaposleni zapustili in si poiskali nove poslovne izzive. Obseg in zahtevnost dela sta namreč iz leta v leto večja. Novi ljudje so tako prevzeli področje za okolje, prostor in komunalo ter občinske finance.

Smo tudi na pragu novega šolskega leta in upam, da so otroci lepo preživeli svoje počitnice ter bodo polni energije in želje po znanju prestopili šolski prag. Ob tem pozivam vse voznike, da so v tem času na cestah še posebno pozorni in previdni. Iskrena hvala pa upokojencem, ki bodo tudi letos poskrbeli, da bodo naši otroci na začetku septembra varno hodili v šolo.

Vsem skupaj želim veliko uspeha in delovne vneme. Odločnost in močna volja ob jasnih ciljih zagotovo prineseta tudi uspehe na vseh področjih.

 

Župan Janko Prebil

Oglejte si tudi