Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Dela v občini napredujejo kljub omejitvam

Spoštovane občanke in občani, zopet smo v obdobju, ko moramo biti potrpežljivi, strpni in upoštevati navodila ter ukrepe, ki nam jih nalaga država za ohranjanje našega zdravja. Zaradi tega tudi na občini ne sprejemamo obiskov, ki niso nujni. Tudi s sodelavci upoštevamo vse ukrepe za zaščito zdravja in nosimo maske, ko je to potrebno.

Veliko večino dela in kontaktov zato opravimo preko e-pošte ali telefona, če je potrebno pa tudi preko Zooma. Živimo v času, ko nam tehnika to omogoča in dajmo to izkoristiti, kolikor je le možno. Tudi zato naše delo, pa čeprav je oteženo, teče dobro. Odprtih imamo veliko projektov in gradbišč. Našo skrb za okolje so opazili tudi nekateri nacionalni mediji, tako smo predstavili projekt rekonstrukcije čistilne naprave v Podolnici tudi širši javnosti. Vsa gradbena dela potekajo tudi v skladu z vremenskimi razmerami in če se zapeljete na Koreno, že lahko vidite, da je večina zemeljskega dela že opravljenega. Časa imajo izvajalci dovolj in verjamem, da bo do aprila cesta na Laparijo z vsemi pripadajočimi zadevami končana. Seveda pa tako obsežna sanacija in širitev ne more biti končana v enem dnevu, zato vas še naprej naprošam za potrpežljivost, sodelavci vas bodo še naprej prek SMS obvestil in obvestil na naši spletni informirali, kako so urejene zapore ceste. Smo tudi v fazi pridobivanja projektov za meteorno in fekalno kanalizacijo Žažar in v pripravi razpisa za izvajalca za gradnjo prizidka za vrtec v Horjulu. Gradbeno smo bili izredno aktivni, verjetno ste uspeli opaziti, da smo v izredno hitrem času uspeli preplastiti 600 metrov državne ceste skozi Horjul. V manj kot enem tednu so izvajalci vse preplastili, odločili smo se, da je bolje, da namesto, da cesto nenehno 'flikamo' in popravljamo, raje vse naredimo naenkrat. Skozi Horjul mora biti cesta urejena in pika! V rednih stikih sem tudi s podjetji in obrtniki v naši občini in opažam, da se dobro znajdejo v trenutni situaciji in tudi ob skrbi za zdravje uspešno poslujejo. 

Zelo me veseli tudi novica, da bomo v Horjulu dobili novo zdravnico. Kot veste, se dr. Janja Pirc konec leta poslavlja in gre v zaslužen pokoj. Razpis in pozivi, da v Horjulu iščemo zdravnika, so obrodili sadove, tako da se bo v začetku januarja prihodnje leto v prostore zdravstvenega doma preselila nova zdravnica. Trenutno urejamo vso potrebno dokumentacijo, da bosta prehod s stare na novo zdravnico in zdravstvena oskrba potekala nemoteno. 

Želim vam še, da ostanete zdravi, zato poskrbite zase in za bližnje. Upam, da bo december nekoliko prijaznejši in bo obarvan vsaj malce bolj praznično. 

 

Župan Janko Prebil

Oglejte si tudi