Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Čestitke ob 30. obletnici samostojnosti

Spoštovane občanke in občani, minilo je že 30 let, od kar smo z razglasitvijo samostojnosti kot država stopili na samostojno pot. Iskreno vam čestitam ob tem velikem prazniku!
Morda naša Slovenija na prvi pogled ni takšna kot smo upali pred 30. leti, a vseeno menim, da se moramo dobro zavedati kaj imamo in bodimo za to hvaležni. Za uspeh države mora k temu prispevati vsak posameznik na svoj način in prav enako je tudi, ko vse to prenesemo na našo občino. Pogumna odločitev, da 21. junija 1998 ustanovimo svojo občino, se je izkazala kot pravilna, saj smo kot občina uspešni. Živimo v lepem okolju, kjer s pridnim delom rastemo in napredujemo iz leta v leto. Številni obrtniki in manjša podjetja ter tovarne, ki so na naših tleh, nudijo stabilnost in optimizem za prihodnost. Vedno smo bili Horjulci znani kot delavni in vestni ljudje in dajmo to vrednoto ohraniti tudi še naprej.

To je vodilo tudi nam, ki delujemo na občini. V juniju smo zaključili z nekaterimi pomembnimi projekti, ki bodo še izboljšali kakovost življenja za vas, drage občanke in občani. Skupaj s sodelavci in občinskimi svetniki vedno delamo tvorno, da gradimo našo uspešno zgodbo še naprej.

Upam, da ste se udeležili vsaj katere od mnogih aktivnosti, ki smo jih pripravili za vas v juniju in ste se lahko poveselili in družili s prijatelji in znanci. V tem mesecu je bil razglašen tudi konec epidemije. Pred nami so nekoliko bolj brezskrbni poletni meseci in prav je, da si med dopustom in počitnicami naberemo novih moči. Hkrati vas naprošam, da še vedno upoštevate navodila, ki jih državne službe narekujejo v povezavi z odgovornim obnašanjem glede preprečevanje okužb, da bomo v jesen lahko stopili brez omejitev.

Zdravje in življenje sta tisto, ki na koncu največ šteje! Žal moram zapisati, da se je v juniju na enem od gradbišč v Horjulu zgodila tragična delovna nesreča.  Sodelavcem in svojcem preminulega izrekam iskrene sožalje in upam, da ne pride nikoli več do česa podobnega.

Ostanite zdravi!

 

Župan Janko Prebil

Oglejte si tudi