Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Intervju s Petro Ložar, kandidatko na državnozborskih volitvah

Petra Ložar, kako bi se na kratko predstavili?

Najprej in predvsem sem Petra, mati dveh otrok, ki živi v Rožni dolini in je odraščala v domači gostilni na Vrhovcih, v katero se že desetletja stekajo ljudje iz vsega področja. Tu še vedno poslušam njihove velike in male težave, velika in mala veselja. Tako sem se naučila prisluhniti in v tem okolju je tudi zrasla odločitev, da za skupnost, ki me navdihuje, s katero sem tako tesno in čustveno povezana, tudi nekaj dobrega storim. Seveda je pomembna tudi moja poklicna pot, ki mi je dala veliko koristnih vedenj in znanj. Sem magistrica medkulturnega menedžmenta in zaposlena na Uradu Vlade RS za komuniciranje kot vodja oddelka za promocijo.

 

Zakaj ste se odločili kandidirati na državnozborskih volitvah?

Zame je politika skupna pot k boljšemu življenju skupnosti. Zame nikoli ni bila politika ideološki boj, ali zgolj in samo boj za oblast. Vedno sem razumela politiko kot modrost urejanje razmerij med ljudmi v skupnosti, iskanje skupnega imenovalca in uspešno ter odločno izvedbo dogovorjenega. Osnovni in končni cilj je večja kakovost življenja skupnosti. Odločnosti mi ni nikoli manjkalo, zdaj pa menim, da sem si skozi delo v realnem sektorju in v vladnih službah nabrala dovolj izkušenj in znanj, da lahko uspešno pomagam skupnosti v kateri živim in delujem.

 

Zakaj Stranka modernega centra

Zato, ker  verjamem, da je pomembno ohranjati in razvijati tako družbo socialne pravičnosti, kot inovativno družbo gospodarske pobude in podjetnosti. V tem ni protislovja. Ravno nasprotno, združevanje obojega je bolje za vse. Zato ker verjamem v pravno in pravično državo. Konec koncev uspehi preteklega mandata jasno kažejo, da je to prava pot. Ljudje so siti neskončnega obračunavanja s preteklostjo. Zanimajo jih konkretni problemi in predvsem bolj kakovostno življenje. In stranka SMC deluje točno tako.

 

Kaj je temelj vašega programa na lokalni ravni?

 

Imamo lepo mesto in čudovito podeželje, kjer se stoletna mestna in podeželska kultura stikata z neokrnjeno naravo. In srčika tega okolja je neprestan pretok ljudi iz enega v drugo in sodelovanje enega z drugim v skupno korist in zadovoljstvo. Vzpostavljanje kakovosti življenja v obeh okoljih in združevanje interesov obeh na obče zadovoljstvo in korist je temelj moje povsem praktične in učinkovite politike. Pa najsi gre za cestno ali informacijsko infrastrukturo, pretočnost prometa ali informacij, gospodarjenje z vodami ali poplavno varnost. Naj si gre za turizem, ki ne bo manjšal kakovosti življenja podeželanov in jim hkrati prinašal koristi ter hkrati omogočal meščanom kakovosten in navdihujoč oddih tako rekoč na pragu mesta.

 

 

Kako se boste približali volivcem?

Oseben in pristen, neposreden stik je zame nekaj samoumevnega in navdihujočega, hkrati pa sem tudi odločno za koristno uporabo vseh sodobnih komunikacijskih omrežij. Zagotovo bomo organizirali srečanja, posvete, okrogle mize, saj je pomembno prisluhniti ljudem v realnem času in prostoru. Politika, predvsem na lokalni ravni, je živ in nenehno spreminjajoči organizem, ki zahteva stalno pristnost in mnogo razumevanja.

 

Kaj pa Petra Ložar rada počne v prostem času?

Menim, da ravno prosti čas daje tisto presežno in lepo v življenju. Zagotovo je družina na prvem mestu. In družino pojmujem dosledno, tako kot je bila razumljena včasih. Torej trdno povezana skupnost vseh generacij sorodnikov v dobrem in slabem, pri delu in veselju. Zelo rada vrtnarim, saj je stik z zemljo zelo koristen, da ostaneš tudi v politiki prezimljen, če se pošalim.  Z družino gremo tudi radi v Piran, na naše morje, kar je za vse nas, vedno znova, prav posebno doživetje. (nč)

Oglejte si tudi