Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Horjulska ''Zimska pravljica''

Veseli december je imel tokrat v Horjulu povsem drugačen pomen kot pretekla leta. Kako zelo smo potrebovali druženje in zabavo v prijetnem ambientu, je dokazala Zimska pravljica na občinskem trgu, pa čeprav ni bilo snega niti za vzorec.
Vreme morda res ni poskrbelo za pravo božično-novoletno idilo, a nič ne de. Pred dežjem smo bili skriti kar pod šotori, kjer je bilo vzdušje v resnici prav prijetno. Številni občani kot tudi obiskovalci iz okoliških krajev so bili veseli, da se jim za decembrsko doživetje ni bilo treba peljati do Ljubljane na stojnice. Kuhano vino je bilo namreč odlično, družba pred leseno hiško pa vedno dobra.

Izkazalo se je, da je za uspeh dovolj nekaj dobre volje, prava ideja in podpora lokalne skupnosti. ''Seveda ni nihče vedel, da bo tako veselo in uspešno, a če je pristop pravi in vsa stvar dobro zastavljena, v Horjulu radi pridemo naproti in pomagamo po naših najboljših močeh. Veseli nas, da smo lahko prispevali k temu, da se imajo ljudje dobro, da se lahko družijo in zabavajo. Tudi sam program je bil pester, ponudba na stojnici pa dobra, kar obiskovalci hitro spoznajo. 'Dober glas pa seže v deveto vas,' pravi star slovenski pregovor in očitno se je kar hitro razvedelo, da se tu na našem osrednjem trgu dogaja nekaj dobrega'' je povedal župan Janko Prebil, ki se je tudi sam z veseljem ustavil pri stojnici in poklepetal s prijatelji in ostalimi obiskovalci.

Na takšnem uspehu se seveda splača graditi in zagotovo bo naslednji december zopet pestro in še bolj zanimivo.

 

Gostinec Miha Janša, ki je s svojo ekipo poskrbel, da je vse skupaj potekalo tako uspešno, je dejal: ''Predvsem je pomembno, da se ljudje lahko sprostijo in poveselijo v sproščenem ambientu. Poleg kuhanega vina in čaja smo ponudili tudi moderno pijačo  kuhan gin – tako da je bilo na voljo kar precej izbire. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, ki so se lahko pogreli z vročo čokolado. Pri ponudbi hrane pa nismo komplicirali. V naših koncih smo znani po dobrih domačih mesninah, tako da je lahko vsak, ki se je želel okrepčati, poskusil domače klobase.''

Zimsko pravljico so sestavljale tudi različne tematske aktivnosti. Vse skupaj se je začelo s prižigom lučk na občinskem trgu in uradno otvoritvijo že 3. decembra, potem pa nadaljevalo z izdelavo novoletnih okraskov za otroke in nastopom glasbenikov 11. decembra, že naslednji konec tedna pa so zapeli pevci in pevke mešanega pevskega zbora Horjul, za povrh vsega pa ste se lahko zapeljali celo s praznično kočijo. Na praznični ponedeljek, 26. decembra, so člani KUD Dobrova uprizorili lutkovno predstavo Lev in miška. Vrhunec je predstavljalo praznovanje novega leta 31. decembra. Vse skupaj se je zaključilo s pravo malo veselico, saj je na odru pod nadstreškom zaigral ansambel Škof in z zimzelenimi domačimi melodijami poskrbel, da so obiskovalci tudi vriskali in plesali.

Upamo samo, da bo naslednja zimska pravljica tudi zimsko obarvana s pravim naravnim snegom za popolno praznično kuliso.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi