Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Dirka na Koreno s kolesi in peš bo 14. septembra

Kolesarski klub Zapravljivček Horjul vabi na tradicionalno 19. kolesarsko dirko na Koreno. Start dirke bo v soboto, 14. septembra, ob 14. uri pred cerkvijo v Horjulu. Vabljeni vsi navdušeni športniki vseh starosti, kolesarji in tekači.
Vsi kolesarji in kolesarke, ki se želijo pomeriti na dirki zaradi lova na rekordne rezultate ali pa povsem iz družabnih vzgibov, se lahko prijavijo na dirko od 12.00 do 13.30 na informacijski stojnici na občinskem trgu v Horjulu. Prijavnina oziroma startnina znaša 15 evrov in se poravna ob prijavi. Zbor kolesarjev bo ob 14.00 na občinskem parku v Horjulu. Leteči in časomerilski start bo letos pri cerkvi v Horjulu. Proga, ki se lahko pohvali s 360 metri višinske razlike, bo ponovno potekala po stari trasi iz Horjula na Koreno in bo dolga 5,8 km. Cilj bo na Koreni pri kmetiji odprtih vrat Pr' Lenart. Slavnostna podelitev priznanj najboljšim in objava rezultatov bosta sledili po dirki na ciljnem prostoru. Prvi trije tekmovalci v vsaki kategoriji bodo prejeli medalje, prvi trije najhitrejši v absolutnih konkurencah med moškimi in ženskami pa pokale.

Tekmovalci in tekmovalke bodo razvrščeni v naslednje kategorije:

Ženske A:  rojene do 1979

Ženske B:  rojene 1978 in starejše

Moški A:  rojeni do 2004

Moški B:  rojeni od 2003 do 1999

Moški C: rojeni od 1998 do 1989

Moški D: rojeni od 1988 do 1979

Moški E:  rojeni od 1978 do 1969

Moški F: rojeni od 1968 do 1959

Moški G: rojeni 1958 in starejši

 

Še obvestilo glede zapore ceste Horjul–Koreno: ta bo veljala od 13.50 do 15.00. Cesta bo zaprta za ves promet in jo bodo odprli, ko jo bo prevozilo zadnje spremljevalno vozilo. Organizatorji prosijo vse mimoidoče in tiste, ki redno uporabljajo cesto, da upoštevajo navodila redarske službe, da ne bi prišlo do neljubih zapletov ali nezgode v času dirke.
Vse tekače organizatorji vabijo tudi na gorski tek na Koreno, ki bo isti dan. Start bo ob 12.30 pred cerkvijo v Horjulu. Velja še poudariti, da bodo najbolj neustrašni tekmovalci v obeh disciplinah, torej teku in kolesarstvu, razvrščeni tudi v posebnem  seštevku obeh rezultatov v kategoriji duatlon. Organizator tudi opozarja, da mora vsak tekmovalec za svojo varnost najprej poskrbeti sam. Udeležba je torej na lastno odgovornost! Za mladoletne je obvezen podpis prijavnice s strani staršev, vsak udeleženec kolesarske dirke pa mora obvezno nositi ustrezno zaščitno čelado!

Vse informacije o prireditvi in rezultate z lanskoletne dirke na Koreno najdete na www.zapravljivcek.si in na Facebook strani kluba.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi