Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Lucija Čepon tretja na tekmovanju SloveniaSkills

SloveniaSkills je sistem tekmovanj v poklicnih spretnostih na državni ravni, uspeh na teh tekmovanjih pa omogoča udeležbo na tekmovanju EuroSkills. Slovenija na tekmovanjih Euroskills sodeluje od leta 2008, od leta 2010 pa tudi sama organizira nacionalna tekmovanja za mlade strokovnjake SloveniaSkills.

Mladi talenti se lahko na nacionalnem tekmovanju SloveniaSkills pomerijo v desetih različnih panogah: aranžerstvu, cvetličarstvu, IKT, kamnoseštvu, mehatroniki, kuharstvu, slikopleskarstvu, strežbi, pohištvenem in stavbnem mizarstvu. 

Tekmovanja v poklicnih spretnostih SloveniaSkills, Euroskills in WorldSkills imajo več pomembnih vlog. So kovnica mladih talentiranih strokovnjakov, ki si že s samo udeležbo na tekmovanju večajo možnosti za zaposlitev; priložnost za šole, da se med seboj pomerijo v znanju in poklicnih spretnostih; priložnost za delodajalce, da spoznajo svoje bodoče zaposlene in morebitne nosilce razvoja v njihovih podjetjih. Taka tekmovanja, kjer tekmujejo mladi strokovnjaki, imajo ne le obsežen informativni značaj, ampak tudi značaj prestižnosti. Prav slednje pa ima pozitiven učinek na ugled poklicev kot tudi na ugled samega poklicnega in strokovnega izobraževanja. 

Zmagovalci tekmovanja SloveniaSkills 2020 so bodo uvrstili na tekmovanje EuroSkills 2020, ki bo potekal od 16. do 20. septembra v Gradcu.

Na sejmu Informativna v Ljubljani je od 23. 1. 2020 do 25. 1. 2020 potekalo tekmovanje v poklicnih spretnosti Slovenia Skills 2020. 3. mesto je dosegla Lucija Čepon pod mentorstvom Polone Teran. Čestitamo!

 

Gašper Tominc

Oglejte si tudi