Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Planinski izlet na Lavrovec

V sodelovanju s planinskim društvom Horjul smo se dogovorili in se na drugi jesenski dan odpeljali na prvi jesenski izlet.

Zapeljali smo se v sončen dan. Iz Horjula proti Vrzdencu in skozi Suhi dol, pa naprej do križišča, kjer smo na vzpetini zagledali naš cilj. Tam smo izstopili. Otroci iz skupin Metulji, Murni in Čebele so se z nahrbtniki na ramenih odpravili sprva po asfaltni cesti, nato po makadamski poti in nato čez travnik na vrh Lavrovca. Med potjo smo si ogledovali okoliške hribe in med njimi smo opazili nam bolj poznanimi Kožljek. Na vrhu smo si pri dveh konjih privoščili postanek z malico, nato pa smo krenili naprej na drugo stran, kjer sta nas na avtobusnem počivališču čakala avtobusa. Pot do avtobusa je bila bolj strma. Steza, po kateri smo se spuščali, je bila prepredena s koreninami in obdana z borovničevimi grmički, med katerimi smo opazili kakšno gobo.

Nasmejani in rahlo utrujeni smo sedli na avtobus in se odpeljali nazaj v vrtec, kjer nas je že čakalo kosilo.

Vreme nam je bilo naklonjeno, pot je bila primerna za otroke in ni bila prezahtevna. Komaj čakamo, da se lahko skupaj podamo na naslednji planinski izlet.

B. Č.


Oglejte si tudi