Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Delavnice prve pomoči za najmlajše

Rdeči križ Slovenije izvaja preventivne delavnice ''Samo eno življenje imaš – Prva pomoč za najmlajše'', katerih glavni namen je otrokom približati pomen prve pomoči, klic na številko 112, odnos do poškodovane osebe in preventivno ravnanje, da ne pride do nesreče.

Tako sta nas obiskali prostovoljki Rdečega križa in nam predstavili prvo pomoč za najmlajše. Najprej smo poimenovali sklepe in jih razgibavali. Nekateri otroci že zelo dobro poznajo imena sklepov. Pogovarjali smo se, kako si lahko poškodujemo sklepe, kaj lahko naredimo, da se izognemo poškodbam.
Igrali smo se, da so si nekateri otroci poškodovali roko, zato smo roke mobilizirali s trikotnimi rutami. S povoji smo povezali še poškodovane gležnje in zapestja.
V dar smo dobili škatlo s prvo pomočjo, otroci se z vsebino navdušeno igrajo. Imamo čisto prave poškodovance in zdravnike.

Imeli smo se super. Najmlajši otroci so se lahko skozi igro naučili, kako skrbeti za lastno zdravje in varnost ter spoznali pomen solidarnosti in humanosti.

A.S.

Oglejte si tudi