Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Učencem želim mirno in uspešno šolsko leto

Sredi septembra smo se pogovarjali z ravnateljem osnovne šole Horjul. Aleksander Gube nam je zaupal nekaj besed o tem, kako so zakorakali v novo šolsko leto, kako so se pripravili na morebitno šolanje na daljavo in kako se upoštevajo navodila, ki jih za šole narekuje država.
Kako ste z novimi ukrepi, ki veljajo za šoloobvezne otroke uskladili vse potrebno, ali ste morali delati velike prilagoditve?

Učencem in zaposlenim so bili poteki izvajanja v večini znani iz preteklega šolskega leta, saj smo začeli z modelom, kot smo preteklo šolsko leto končali. Novost je le preverjanje pogoja PCT, ki velja za obiskovalce (z izjemami, ki so zapisane v Odloku Vlade RS) in zaposlene. Učenci 7., 8. in 9. razredov imajo možnost prostovoljnega samotestiranja, medtem ko za necepljene in neprebolele zaposlene testiranje organizira delodajalec.

Ali se kakšen otrok šola na daljavo, če da, kaj to predstavlja za vas, dodatno delo, obremenitev, kako to rešujete?

Do tega trenutka (15. 9. 2021) v šolskem letu 2021/22 še nismo imeli primera, da bi se morali učenci šolati na daljavo in želimo si, da tako tudi ostane. Za primer šolanja na daljavo pa imamo izdelana tudi navodila, tako da smo pripravljeni tudi na tak scenarij.

Kaj lahko poveste učencem in staršem za spodbudo v novem šolskem letu, kako upoštevajo navodila, ki jih predpisuje država?

V šoli se prizadevamo učencem kljub težki situaciji ponuditi čim bolj spodbudno učno okolje, kamor bodo radi prihajali, se v njem dobro počutili in razvijali svoje potenciale. Vse učence, starše, zaposlene in druge obiskovalce naprošamo, da spoštujejo navodila, ki so vidno izobešena v šoli in vrtcu, saj bomo le s skupnim sodelovanjem uspeli.

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi