Logo MojaObčina.si

Horjul

JUTRI
18°C
11°C
PET.
16°C
11°C
2873

Pridobivanje soglasja za oddajnik na Samotorici

Lansko leto je bila sprejeta odločitev o sodelovanju med dvema sosednjima občinama, da se pristopi k izboljšanju pokritosti z GSM signalom v horjulski občini in v Občini Dobrova - Polhov Gradec.

Projekt trenutno miruje zaradi pridobivanja gradbenega dovoljenja. Po mnenju Upravne enote je višina stolpa previsoka, zato ta ne izda soglasja oziroma gradbenega dovoljenja. Občina Horjul se je dogovorila z Občino Dobrova - Polhov Gradec, da bodo skupaj pristopili  k pridobitvi lokacijske preveritve, da se bo projekt čim prej izpeljal. Oddajnik bo z GSM signalom v 1/3 pokrival občino Horjul, 2/3 pa Občino Dobrova - Polhov Gradec. Prav tako bo sestavljena tudi finančna konstrukcija projekta. Sredstva potrebna za gradnjo vo v višini 1/3 zneska financirala občina Horjul, 2/3 pa občina Dobrova - Polhov Gradec. 

Župan Janko Prebil: 'Po raznih sestankih smo stopili v stik z operaterjem in projektantom bazne postaje KR164 in pridobili vse potrebne informacije za naslednje korake. Bazna postaja bo imela tri antene, od teh dve usmerjeni na Polhograjsko stran in ena na Horjulsko. S tem se bo bistveno izboljšala pokritost z GSM signalom, kar prikazuje tudi skica. Upam, da nam uspe čim prej pridobiti vsa soglasja in omogočimo boljšo komunikacijsko omrežje tudi občanom, ki so bili doslej prikrajšani zaradi slabega signala GSM omrežja v določenih delih.

Peter Kavčič, foto: občinski arhiv

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi