Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Uspešno izveden gasilski kviz za najmlajše

V soboto, 4. marca, je v Osnovni šoli Horjul potekalo občinsko gasilsko mladinsko tekmovanje v gasilskem kvizu. Gre za tekmovanje gasilskih zvez Horjul, Dolomiti in Brezovica.
Najboljše ekipe iz vsake gasilske zveze pridobijo "vstopnico" nastopa na regijskem tekmovanju, tam pa se bodo potegovale za možnost nastopa na državnem nivoju. Zaradi boljše logistike vsako leto tekmovanje organizira ena izmed omenjenih gasilskih zvez in nanj povabi še ostali dve gasilski zvezi. Za nagrado in spodbudo mladim gasilcem organizator priskrbi tudi pokale za prve tri ekipe.

Bistvo tovrstnih tekmovanj je v izobraževanju in bogatenju izkušenj bodočih gasilcev. Otroci morajo zato pokazati veliko znanja o organizaciji in delu gasilstva, o požarni preventivi in prvi pomoči. To pa morajo tudi utemeljiti še s praktičnimi vajami in spretnostmi. Brez trdega dela in učenja jim to seveda ne bi uspelo.

Matej Sotošek, predsednik komisije za mladino GZ Horjul, je po tekmovanju povedal: ''Letos je tekmovanje organizirala komisija za mladino Gasilske zveze Horjul. S sodelovanjem smo bili zadovoljni, saj se je tekmovanja udeležilo kar 92 ekip, oziroma približno 400 otrok in mentorjev. Zahvala gre organizatorju za izvedeno tekmovanje, občini Horjul za najem športne dvorane OŠ Horjul, ter vodstvu OŠ Horjul za najem prostorov šole. Ob tem ne smemo pozabiti tudi na tiste, ki doma spodbujate svoje otroke. Zato gre posebna zahvala vsem staršem in tistim, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi tekmovanja. Želim pohvaliti tudi  mentorje in naše mlade gasilce za marljivo delo. S takšno zagnanostjo se za prihodnost gasilstva v naši občini ni potrebno bati.  Z gasilskim pozdravom. Na pomoč!''

Peter Kavčič, foto: Matej Sotošek, GZ Horjul

Oglejte si tudi