Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Kar 85 otrok in 19 animatorjev je poskrbelo za nepozaben oratorij

Druženje, zabava, nekaj malega molitve in kakšen dober nasvet za življenje je tisto, kar vedno vsak otrok najde na oratoriju. No, pa veliko pozitive in spomine, ki ostanejo še dolgo zapisani v srcih mladih.
Običajno so oratorji po slovenskih župnijah na začetku ali pa na koncu šolskih počitnic. Tokratni horjulski oratorij je bil na koncu, torej tik preden so se otroci vrnili nazaj v šolske klopi. Začel se je v sredo, 24. avgusta, popoldne, ko so začeli z uvodnim dnevom, kar je bila letošnja novost, trajal pa je do nedelje, 28. avgusta, ko so otroci oratorij zaključili s sveto mašo in nato nadaljevali z druženjem in klepetom na župnijskem dvorišču. 

Organizatorji – gre predvsem za mlade iz župnije, ki so kot prostovoljci sodelovali pri izvedbi – so se razveselili lepega števila otrok. Za 85 mladih je skrbelo 19 animatorjev, ki si seveda zaslužijo pohvalo in priznanje za čas in trud, ki so ga vložili, da je vse potekalo tako dobro. Prav tako pa gre zahvala tudi župniku Janezu Smrekarju za duhovno vodstvo.

Letošnja tema oratorija je bil sveti Ignacij Lojolski, teolog, jezuit in svetnik, ki so ga skušali čim bolj približati otrokom. Oratorij so obiskovali otroci iz zadnjega leta vrtca ter vsi do osmega razreda osnovne šole, tako da je bil to tudi velik logistično organizacijski zalogaj. Običaj je tudi, da se vsakokrat odpravijo na izlet. Tokrat so se na romanje odpravili v petek, in sicer na Brezje (z avtobusom, ne peš, da ne bo pomote), kjer so vse skupaj začeli s sveto mašo, pomalicali in se nato odpravili po krožni poti miru do slapa Peračica, kjer so imeli katehezo ter malico.

Na izletu je bilo super, otroci in tudi animatorji so kljub hoji po gozdu zelo uživali, peli in se pogovarjali.

Ob tej priložnosti se organizatorji oratorija in animatorji zahvaljujejo vsem staršem za zaupanje svojih otrok v njihovo varstvo ter vsem sponzorjem in donatorjem, da so jim pomagali na kakršen koli način izpeljati še en oratorij.

No, prav je, da se na tem mestu zahvalimo tudi vsem animatorjem in njihovim prijateljem, ki so priskočili na pomoč v svojem prostem času.

Že sedaj vabijo, da se srečate na letošnjem oratorijskem dnevu ter tudi naslednje leto, saj že sedaj načrtujejo nekaj novega in še bolj zanimivega.

 

Peter Kavčič

Foto: Oratorij Horjul

Oglejte si tudi