Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

110 kamenčkov v mozaiku Kristine Brenkove

V letošnjem letu praznujemo 110 let rojstva Kristine Brenkove, slovenske pisateljice, pesnice, dramatičarke, prevajalke in urednice. Kristina Brenkova je večji del svojega življenja živela v sosednji ulici Knjižnice Bežigrad in bila dolga leta njena zvesta članica, z lepimi spomini pa se je vedno vračala v svoj rodni Horjul.

Ob tej obletnici smo v Mestni knjižnici Ljubljana bežigrajski in horjulski knjižničarji združili moči ter oblikovali program prireditev in dejavnosti, ki jih bomo posvetili spominu na pomembno damo slovenskega uredništva. Naše leto smo poimenovali kar 110 kamenčkov v mozaiku Kristine Brenkove, saj želimo leto zapolniti s pisanimi in raznovrstnimi dogodki, skupaj z bežigrajskimi in horjulskimi bralci.

Pričeli bomo že v mesecu marcu, s pripovedovalskima večeroma zgodb Kristine Brenkove. Izbrali bomo tiste, ki jih je zapisala sama, jih prevedla v svojih zimzelenih zbirkah ali jih bralcem podarila v svojih prepoznavnih zbirkah. K poslušanju bomo najprej povabili otroke, zvečer pa še odrasle, saj vedno pravimo, da so pravljice namenjene tudi nam. Virtualno se bomo družili 10. marca prek Facebook profila Knjižnice Bežigrad (https://sl-si.facebook.com/knjiznica.bezigrad).

O vseh dogodkih in kamenčkih vas bomo obveščali prek obvestil knjižnice in tudi na straneh lokalnih novic. Vabljeni, da se nam pridružite!

 

Oglejte si tudi