Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
15°C
JUTRI
24°C
15°C
Oceni objavo

Odvoz kosovnih odpadkov bo 13. aprila – prijavite se!

Obveščamo vas, da bo 13. aprila v Občini Horjul potekalo zbiranje kosovnih odpadkov. Tako kot vedno so tudi tokrat potrebne predhodne prijave preko spletne strani Voke Snage na spletnem naslovu: www.mojiodpadki.si/urniki/kosovni-odpadki.

Obrazec za prijavo odvoza kosovnih odpadkov je tudi objavljen na spletni strani Občine Horjul in si ga lahko natisnete ter pošljete na Voka Snago. Obrazec lahko prejmete tudi v sprejemni pisarni Občine Horjul. Naročila bodo sprejemali do četrtka, 6. aprila. Odvoz pri samih uporabnikih pa bodo opravili 13. aprila.
Odvoz kosovnih odpadkov je za občane enkrat letno brezplačen. Odpadkov, ki niso kosovni odpadki, ne bodo odpeljali in bodo o njih obvestili pristojne inšpekcijske službe. Kosovne odpadke lahko pripravite za odvoz po 20.00 uri pred dnevom odvoza oziroma do 6.00 ure na dan odvoza, če ni drugače dogovorjeno z Voka Snago.

Da ne bi prihajalo do pojava divjih odlagališč, še opozarjamo, da je vsakršno odlaganje kosovnih in nevarnih odpadkov v naravi strogo prepovedano. Pristojne službe vršijo nadzor, kršitelje pa čakajo visoke kazni. Opozarjamo tudi vse obrtnike in podjetnike, da so po zakonu dolžni poskrbeti za odvoz kosovnih in nevarnih odpadkov, ki nastajajo z naslova njihove dejavnosti. Odpadkov ne smejo odlagati pri zabojnikih za embalažo, ki so namenjeni gospodinjstvom, ampak pristojnim odjemalcem, s katerimi imajo sklenjeno pogodbo. 

Za vse dodatne informacije ali vprašanja pokličite v njihov center za podporo in pomoč uporabnikom na številko 01 477 96 00 ali jim pišite na elektronski naslov  vokasnaga@vokasnaga.si.

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi