Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Miklavž v Horjulu

Tradicionalno miklavževanje v Horjulu je letos potekalo v soboto 7. decembra, torej dan po svetnikovem godu. Zbrane otroke in starše je pozdravil v Prosvetnem domu, ki je bil zapolnjen do zadnjega kotička in poln zvedavih oči polnih pričakovanja.
Letos je sveti Miklavž obdaroval 165 otrok, od najmlajših do tistih, ki so že upihnili deseto svečko na torti. Župan Janko Prebil je ob tem dejal: 'To je tradicija, ki jo moramo nadaljevati. Čeprav so bili že nekateri pomisleki in predlogi, da bi znižali starostno mejo in s tem število obdarovanih otrok, gremo s takšnim načinom naprej in miklavževanje ostaja kot smo ga vajeni že vrsto let. Ko pogledam nabito polno dvorano mi je lepo pri srcu, toliko otrok na kupu je veselje pogledati. To je tudi dokaz, da se mlade družine odločajo, da se tukaj ustalijo kar je za celotno občino zelo pomembno' je še dodal župan. 

Pred samim prihodom svetega Miklavža so si zbrani ogledali hudomušno predstavo z naslovom Dve kapljici za spreobrnjenje, ki jo je pripravila režiserka in scenaristka Barbara Čepon. Igro je spisala že oktobra, medtem ko so se skupaj z igralci začeli pripravljati na predstavo pred več kot enim mesecem. S svojimi igrami so parkeljni Lojz, Brihta, Buc, Cvetko in Frajer, ki nikakor niso mogli dobro oprati svojih smrdljivih 'štumfov' prepričali staro in mlado v dvorani. Tanja, oziroma Tanaja, mlado najstniško dekle pa je skozi zgodbo tudi prišla do pomembnega spoznanja kaj je prav in kaj ne. Največ navdušenja pa je seveda požel ljubljenec otrok sveti Miklavž s svojimi angeli. 

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi