Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Za odvoz kosovnih odpadkov bodo letos nujne prijave

Na občini Horjul so se dogovorili z Javnim podjetjem VOKA Snaga, da bodo po predhodnem naročilu omogočili odvoz kosovnih odpadkov, ki bo potekalo 16. novembra. Vse to je pogojeno z ukrepi za zmanjšanja širjenja koronavirusa SARSCoV-2 tudi v jesenskem času. Torej kosovni odvoz ne bo izvedel na običajen način z zbiranjem na parkirišču pri Športnem parku ampak vam odpeljejo odpadke od doma.
Pri Snagi poudarjajo, da je za nemoten potek odvoza za vse občane nujno, da pravočasno naročite individualni odvoz preko obrazca, ki ga dobite na spletni strani https://www.vokasnaga.si/sites/www.jhl.si/files/dokumenti/narocilo_odvoza_kosovnih_odpadkov.pdf ali v sprejemni pisarni Občine Horjul. Naročila bodo sprejemali do torka, 10. novembra, torej slab teden pred odvozom, ki bo v ponedeljek, 16. Novembra. 

Odvoz kosovnih odpadkov je za občane enkrat letno brezplačen. Za hitrejše nakladanje so podali tudi navodila, da kosovne odpadke zložite poleg zabojnikov in jih razvrstite glede na vrsto (kovine, les, plastika in podobno). Odpadkov, ki niso kosovni odpadki, ne bodo odpeljali in bodo o njih obvestili pristojne inšpekcijske službe. Kosovne odpadke lahko pripravite za odvoz najprej ob 20. uri pred dnevom odvoza oziroma do 6. ure na dan odvoza. V kolikor se boste dogovorili za drugačno uro, pa kot velja v dogovoru. 

Občina še sporoča, da v kolikor bodo ukrepi v povezavi preprečevanja širjenja COVID-19 dopuščali, bodo zbiranje nevarnih gospodinjskih odpadkov v občini Horjul izvedli takoj, ko bodo dobili dovoljenje s strani Snage. Do takrat pa občane naprošajo za razumevanje in poudarjajo, da je nujno, da nevarne gospodinjske odpadke ustrezno shranjujete in sami odpeljete v Zbirni center Barje.  

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi