Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
24°C
12°C
JUTRI
25°C
12°C

Čaj za dve

1110


Žal smo bili zaradi bolezni v gledališki skupini KD Domovina Osp iz Ospa primorani zamenjati gostujočo skupino. Namesto skupine iz Ospa prihajajo v goste zamejci iz Štandreža v Italiji. Hvala za razumevanje.


Nadomestno komedijo Čaj za dve bo v režiji Jožeta Hrovata uprizoril dramski odsek Prostvetnega društva Štandrež, Italija.

TONE PARTLJIČ (1940):
slovenski pisatelj, dramatik, predmetni učitelj, scenarist, politik, komediograf se je rodil v Mariboru in odraščal v Pesnici. Diplomiral je iz angleškega in slovenskega jezika na Mariborski pedagoški akademiji. Deloval je kot osnovnošolski učitelj, nato dramaturg SNG Drame Ljubljana, umetniški vodja MGL in vodja SNG Drame Ljubljana. Dvanajst let je bil tudi poslanec slovenskega Državnega zbora. Bil je predsednik društva Bralne značke Slovenije in strokovne žirije za nagrado večernica, sodeluje pa tudi pri Borštnikovem srečanju v Mariboru. Sedaj živi v Mariboru in o svojem domu je zapisal: "Nisem Štajerc. Slovenec sem, ki ima na Štajerskem svoj dom in samo tam lahko pišem". O svojem ustvarjanju pa je dejal: "Ko mislim na novo komedijo, uživam, kot bi mislil na novega otroka. Ko ga nosim, sanjam, imam popadke, dojim, se počutim kot mati, ki nosi otročička …". Je zelo plodovit avtor, ki napisal preko 80 besedil - dramskih in proznih del, televizijskih in radijskih iger ... Poleg številnih nagrad je leta 2016 prejel tudi prestižno Prešernovo nagrado in je priznan kot največji slovenski komediograf.

ČAJ ZA DVE:
tokrat vam na ogled postavljamo morda malo neobičajno zgodbo o ljudeh iz tako zvanega "tretjega" življenjskega obdobja, ki so iz takšnega ali drugačnega razloga pristali v domu za ostarele. Pravzaprav boste videli le nekajdnevni izsek iz življenja upokojene igralke Jasmine, ki ima zaradi dodatnega doplačila privilegij, da je lahko sama v sobi in ji vsak dan ob določeni uri postrežejo s čajem. V tej sobi pozno v noč obuja spomine na svojo preteklo igralsko kariero, kjer je vedno bila le "druga violina", kajti glavne vloge je igrala neka druga igralka, ki je režiserjem nudila kaj "več", kot le igro. Tako Jasmina zdaj noč za nočjo osamljena ponavlja in preigrava vloge, ki si jih je želela igrati in s tem poskuša ohranjati spomin ter kljubovati starosti, ki vsak dan bolj pušča sledove na njenem sicer zelo urejenem obrazu in telesu. Toda vse se ji obrne na glavo, ko se v njeno sobo začasno naseli preprosta ženica Angela …

INFORMACIJE IN REZERVACIJA VSTOPNIC na e-mail: gsdobrova@gmail.com ali na gsm: 031 344 707 (Miha) ali 031 341 270 (David).

VSTOPNICE bodo na voljo uro pred predstavo v preddverju Kulturnega doma Dobrova.

SE VIDIMO NA DOBROVI!

FOTO: 
Dramski odsek PD Štandrež


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi