Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Zlato priznanje ŽPZ Biser na regijskem tekmovanju odraslih pevskih zasedb 2019

»Zlato priznanje! In posebno priznanje za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi! Neizmerno vesele. In ponosne. Nase in na našega zborovodjo Fernanda, ki nas je v dveh letih skupnega sodelovanja popeljal po poti zaupanja vase. Da verjamemo, da znamo in zmoremo. In da smo lahko še boljše,« so bile naše misli po razglasitvi rezultatov na zaključnem koncertu regijskih tekmovanj odraslih pevskih zasedb 2019.

 

Članice ženskega pevskega zbora Biser smo se na zadnjo novembrsko soboto udeležile regijskega tekmovanja odraslih pevskih zasedb za osrednjo Slovenijo 2019, ki je potekalo v Kočevju. Tričlanska komisija pod vodstvom Gregorja Klančiča, profesorja glasbe, akademskega cerkvenega glasbenika, zborovodjo in organista, je pozorno poslušala vse nastope in jih točkovala. 

 

Regijska tekmovanja so potekala v šestih slovenskih regijah. Število sodelujočih je bilo omejeno. Sodelujoče je potrdil organizacijski odbor prireditve na predlog umetniškega sveta tekmovanja. Letos se je tekmovanja udeležilo 59 zborov. Vsak zbor je odpel štiri skladbe: eno umetno pesem slovenskega skladatelja, eno slovensko ljudsko pesem in dve skladbi po lastnem izboru. Vsak zbor je glede na svojo izvedbo in program lahko prejel do 100 točk.

 

Očitno se je naša »vaja« na koncertu teden dni prej v Grosupljem obrestovala, saj smo članice ŽPZ Biser z zborovodjo Fernandom Mejiasom svoje delo odlično opravile. Zbrale smo kar 88 od 100 možnih točk (največje število doseženih točk med vsemi zbori je bilo 93) in posebno priznanje za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi, in sicer za izvedbo prekmurske ljudske pesmi »Ne ouri, ne sejaj« v priredbi Radovana Gobca, kar je za regijsko raven tekmovanja odličen uspeh.

 

Prav tako so svojo kakovost ponovno dokazali tudi naši gostje iz našega skupnega grosupeljskega koncerta, mešani pevski zbor Prosavus, ki je za svojo izvedbo prejel zlato priznanje z odliko, zato ob tej priložnosti tudi njim iskreno čestitamo.

 

Zapisala: Petra Ravnik, ŽPZ Biser

 

Oglejte si tudi