Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Rokometni klub SVIŠ napolnil dvorano na lokalnem derbiju, igralci dosegli novo zmago v boju za prvo ligo

Sobotni večer in dvoboj proti večnim tekmecem je dodobra napolnil našo športno dvorano OŠ Stična, obenem pa so naši fantje številne gledalce razveselili z zmago.

Že pred dvobojem je kazalo za izjemno zanimanje za dvoboj proti Grosuplju. Čeprav je lestvica kazala precej razlike v mestih, pa so bili gledalci in strokovnjaki pred dvobojem mnenja, da to na takšnem lokalnem derbiju ne pomeni nič. Varovanci našega trenerja Aleksandra Polaka so trenutno v izjemni formi (brez poraza že od petega kroga), a so se zavedali, da zmaga ne bo lahka. To so pokazali tudi z odličnim začetkom in povedli z 4:1. Gostje, ki jih vodi nekdanji ivanški trenerski dvojec Gorazd Potočnik-Miloš Aksentijevič, imajo v svojih vrstah precej poškodovanih igralcev. Po začetnem vodstvu naših so poskušali ujeti naše, a na več kot dva gola zaostanka niso uspeli (9:7). Z nekaj zaporednimi zadetki so kapetan Simon Stopar in soigralci nato ponovno pobegnili gostom in polčas dobili z rezultatom 13:9.

Zanesljiva prednost naših fantov ni kopnela niti v začetku drugega polčasa. Ravno nasprotno. Fantje so še naprej navduševali številno občinstvo v naši dvorani in trinajst minut pred koncem prednost povečali na sedem zadetkov prednosti (22:17). Gostje so, podobno kot na prvi tekmi, še enkrat poskusili naše presenetiti. S tremi zaporednimi zadetki so zaostanek le malce zmanjšali, a je bilo to tudi vse. Naši SVIŠevci so ponovno povečali prednost in konec dvoboja dočakali z rezultatom 27:21. S tem je po zadnjem sodnikovem žvižgu sledilo veselje igralcev in bučen aplavz številnih gledalcev, ki so bili navdušeni nad igro in vzdušjem naše ekipe.

Ponovno je svoje mojstrstvo pokazal kapetan Simon Stopar, ki je kar dvanajstkrat zatresel mrežo nasprotnih vratarjev in bil izbran tudi za igralca tekme. Drugi strelec naše ekipe pa je bil, s petimi zadetki, Jakob Hrovat. Pri gostih pa je osemkrat zadel Janez Grum.


Po dvoboju sta na kratko potek tekme ocenila vratarja obeh ekip.

Domen Škorc (RK SVIŠ Ivančna Gorica): "Danes smo resno vzeli tekmo, kakor smo se tudi zmenili. Vse kar nam je naročil trener Polak, smo izvedli. Pazili smo Davida Kastelica, ki je njihov najnevarnejši igralec. Obramba je bila čvrsta in s tem posledično sem jaz lažje zbiral obrambe. Zagotovo pa je bil to derbi v pravem pomenu, zato je bilo napeto od začetka do konca. Obenem pa bi se rad še zahvalil številnim gledalcem, ki so danes prišli v dvorano in nam dali dodatno energijo.”


Nejc Vencelj (RK Grosuplje):
 "Pri domačih se vidi da imajo daljšo klop in kvalitetnejše igralce. Konec koncev se borijo za napredovanje v prvo ligo. Pri nas pa imamo že celo sezono težave s poškodbami, Ta teden smo izgubili še enega igralca, čeprav se je sicer eden tudi vrnil. Nimamo kaj, gremo naprej v naslednji krog. Za nas je vsaka naslednja tekma pomembna, saj se borimo za obstanek."


1. B slovenska liga, 20.
 krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Grosuplje 27:21 (13:9)
Ivančna Gorica, dvorana OŠ Stična, 500 gledalcev, sodnika Miran Teršek in Aljoša Žibret
SVIŠ: Škorc (12 obramb), Pekeč, Podržaj; Tekavec, Knez 1, Zafran 3, Hrovat 5, Stopar 12, Matej Košir 1, Pirnat 2, Krabonja 2, Zlatnar, Erak,  Bučar, Matic Košir 1, Ja. Ferkulj
Grosuplje: Mišigoj (2 obrambi), Vencelj (8 obramb), Ljutić; Grum 8, Rede 5, Jelenovič, Kokot, Ju. Ferkulj, Kastelic 5, Harbaš 1, Pišek, Muhič, Ajkić, Zakotnik 2
Sedemmetrovke: SVIŠ 4 (4); Grosuplje 3 (6)
Izključitve:  SVIŠ 10 min; Grosuplje 8 min
Rdeči karton: Pirnat (58. minuta)



Foto: Boštjan Vidrajz / FLEX TOOLS Slovenija

Sponzor tekme je bilo podjetje VitaTerm  d.o.o. iz Ivančne Gorice, ki je uvoznik in distributer za klimatske naprave in toplotne črpalke Mitsubishi in Sinclair.

Oglejte si tudi