Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Na »Jurčiču« še prosta mesta v gimnaziji in ekonomski šoli

2. aprila 2021 se je iztekel prvi rok za prijavo devetošolcev na izbrano srednjo šolo za vpis v prvi letnik v šolskem letu 2021/22.

Postopek prijav še ni povsem zaključen. Vsi kandidati za vpis lahko sedaj, ko je znano število prijavljenih na posameznih šolah in v posameznih programih, ŠE SPREMENIJO svojo izbiro. To je tako imenovana možnost PRENOSA PRIJAV, ki traja do 22. aprila 2021 do 12.00 ure.

Podatki o stanju prijav na srednjih šolah so objavljeni na spletnih straneh MIZŠ https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ in kažejo, da je predvsem na številnih gimnazijah pa tudi na nekaterih strokovnih programih v osrednjeslovenski regiji veliko preveč prijavljenih učencev. Ti učenci imajo možnost, da svojo prijavnico na sedanji izbrani šoli dvignejo in jo prenesejo na drugo šolo oziroma program, kjer je še prostor. Na ta način se lahko izognejo selekcijskemu postopku, ali vsaj povečajo možnost za sprejem v izbrani program.


Na »Jurčiču«, kot po domače pravimo Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, smo s prijavami sicer zadovoljni, saj smo do roka prejeli 59 prijav za vpis v gimnazijo in 16 prijav za vpis v program ekonomski tehnik. Seveda pa si želimo popolno zapolnitev vseh razpoložljivih mest. Ker nam je MIZŠ letos odobrilo vpis v en oddelek gimnazije več kot v lanskem šolskem letu, imamo prostora še za 25 bodočih gimnazijcev in v programu ekonomski tehnik še za 12 kandidatov.


Zato vabimo vse devetošolce, ki ste morda prvo prijavo oddali na šolo, kjer je bistveno preseženo število razpisanih prostih mest, da svojo prijavo v gimnazijo ali v program ekonomskega tehnika prenesete na »Jurčiča« in da novico o tej možnosti posredujete tudi svojim sošolcem in prijateljem.


POSTOPEK PRENOSA prijave je zelo preprost, poteka pa tako, da izpolnite izjavo, ki jo je pripravilo MIZŠ (dostopna tudi na spletnih straneh naše šole https://www.ssjj.si/2021/04/06/stanje-prijav-za-vpis-v-1-letnik-s-l-2021-22/), na katero šolo želite prenesti svojo prijavo in jo posredujete šoli, kjer ste se prvič prijavili. Na podlagi vaše izjave bo vaša prijavnica poslana na drugo izbrano šolo.


Če kdorkoli potrebuje še kakšno informacijo o naši šoli, se lahko kadarkoli obrne na nas. Naša spletna stran www.ssjj.si ponuja vse informacije o življenju in delu na šoli, o programih. Lahko nas tudi pokličete na telefon 01 7878 720, ali pa nam pišete po e-pošti na ravnatelj@ssjj.si oz. Karmen.Pecaric@guest.arnes.si.


Veselimo se novega šolskega leta in vseh novih prvošolcev. Če nam uspe vpisati 3 oddelke gimnazije, bomo končno dosegli svoj dolgoletni cilj, optimalno število dijakov, ki nam bo zagotavljalo stabilnost in omogočalo največjo možno izbiro izbirnih predmetov po željah dijakov.


Milan Jevnikar

Povezave

www.ssjj.si

Oglejte si tudi