Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

V bližini Sončnih dvorov, ob potoku Bičje, bomo dobili novo, lepo urejeno tematsko pešpot

V bližini Sončnih dvorov, na območju naravnega rezervata Bičje, bo v okviru projekta Sončna oaza nastala lepo urejena pešpot ob potoku Bičje. Ta bo v dolžini cca 150 m opremljena s tremi učnimi tablami, ki nas bodo seznanjale z značilnostmi naravnega rezervata Bičje, z njegovim ekosistemom, z rastlinskimi in živalskimi vrstami tega območja.

Rezervat namreč nudi življenjski prostor številnim redkim vrstam rastlin in živali, posebej velja omeniti ptiče, ki tukaj stalno živijo ali imajo postanek med selitvijo, dvoživke, ki so reprodukcijsko vezane na vodo, vodne vrste žuželk ter druge živali, kot sta rak jelševec ali vidra.

Učne table nam bodo tako nudile informacije o njihovi prisotnosti in ogroženosti, ter tudi potrebne informacije, s pomočjo katerih bomo vrste na območju lažje zaznali in prepoznali. Poznavanje pestrosti habitatov pa je pomembno zaradi njihovega dolgoročnega ohranjanja.

Tematska pešpot se bo uredila v okviru projekta »Sončna oaza«, s katerim smo uspešno kandidirali na 3. Javni poziv Lokalne akcijske skupine Sožitje med mestom in podeželjem (LAS SMP), ki je bil objavljen dne 25. 11. 2019, za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS SMP iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

Za izvedbo projekta so nam bila odobrena sredstva v višini do 20.035,95 evrov, projekt bo izveden v roku treh let.

Jana Roštan

Oglejte si tudi