Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Pridružite se DNEVU ZA SPREMEMBE

Pridružite se največji vseslovenski prostovoljski akciji, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti. Že vse od leta 2010 v začetku pomladi Slovenska filantropija s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarja prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in skupaj vsaj za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke.

Očistimo Rakovnik!


V okviru akcije bomo tudi mi na Stičišču Središče, Zavod Nefiks, organizirali lokalno čistilno akcijo.
Namen akcije je povezati lokalne prebivalce, pobrati odpadke na skupnih prostorih ter preživeti dan v družabnem in povezovalnem duhu.

Glavni del akcije predstavlja pobiranje odpadkov v naravi v okolici igrišč in jezer na Rakovniku, na območju Društva upokojencev Krim Rudnik in okoli stanovanjskih blokov. Akcijo organiziramo v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Rudnik.


Spletni del akcije bo potekal preko Facebooka, kjer bomo objavljali vaše fotografije pobrani odpadkov. Vsi, ki se nam boste pridružili v tem delu, nam pošljite fotografije čiščenja, odpadkov in dopišite količino (20 mask, 3 vrečke odpadkov, ..). Fotografije pošljite na sticisce@nefiks.si ali preko FB na @SticisceSredisce.

Na daljavo skupaj proti osamljenosti - družabni zoom dogodek


V petek bodo naši prostovoljci poklepetali z varovanci domov upokojencev in vsemi, ki jim je do pogovora o osebnem počutju, željah, izzivih, življenju v koronačasu in nasploh. Pogovor bo potekal preko telefona in Zooma, čemur bodo sledile družabne igre preko Zooma.


Med 15.00 in 17.00 nas pokličite na 040 698 915.

Zoom dogodek s klepetom in družabnimi igrami pa bo potekal od 15.00 do 19.00 na tej povezavi.



Vabljeni, da se nam pridružile!



Vir in foto: Slovenska Filantropija, Stičišče Središče

Oglejte si tudi