Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Društvo podeželske mladine Kalček se poteguje za naziv "NAJ PROJEKT podeželske mladine 2020"

Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) spodbuja razvoj lastnih izvirnih, drugačnih projektov med mladimi na podeželju, ki pomembno prispevajo k razvoju podeželske mladine.
Letošnji izbor so zaradi neugodnih razmer primorani izpeljati malo drugače. Odločili so se, da letošnji izbor »NAJ 2020« selijo na splet. V njem se bodo v obliki video predstavitev predstavila  društva in projekti, ki jih le ta izvajajo znotraj svojega delovanja.

Za naziv se poteguje tudi naše društvo - DPM Kalček, ki deluje na območju treh občin: Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje in je po oceni komisije prišlo med prvo peterico, sedaj pa se poteguje za prvo mesto. Glasovanje poteka preko spleta z e-mail  naslovi (https://zspm.si/glasovanje-naj-projekt-podezelske-mladine-2020/). Glas lahko oddate enkrat na dan, vse dni trajanja spletnega glasovanja, ki je četrtek, 26. novembra 2020, ob 19.00 uri.

Naziv se torej podeljuje kandidatu – društvu, ki je član Zveze slovenske podeželske mladine, deluje lokalno v eni izmed 10 regij ZSPM ter bo s svojim oblikovanim videoposnetkom, ne le predstavil društvo ter projekte, ki jih društvo izvaja, naslavlja… temveč s svojim delovanjem in planom dela društva pomembno prispeval k ohranjanju in razvoju mladih na podeželju ter se odlikuje vsaj po enem od naslednjih vidikov:

  • prinaša nove ideje, pomembne za nadaljnji razvoj na svojem področju,
  • prinaša večjo prepoznavnost društva, mladih s kmetij, podeželja in s tem posledično Zveze slovenske podeželske mladine,
  • prinaša povečanje članstva.


Spletno glasovanje je bilo v projekt vpeljano z namenom širjenja video predstavitve društev, njihovih projektov in idej med kar največjim krogom ljudi, promocije kmetijstva ter mladih s podeželja, s tem pa njihovega poguma in inovativnih idej.
Glasujete tako, da si ogledate video predstavitve vseh 5-tih društev, ki jih je strokovna komisija izbrala in podala na spletno glasovanje ter se tako potegujejo za omenjeni naziv. Svoj glas za tisto video predstavite, ki vas je s svojo vsebino, inovativnostjo in kreativnostjo najbolj prepričala, lahko oddate s klikom na gumb "Oddaj glas" poleg videoposnetka ali na dnu strani. 
Glasovi se zbirajo preko e-mail naslovov. Z enim e-mail naslovom lahko glasujete le enkrat na dan, vse dni trajanja spletnega glasovanja. Glasovanje se začne v četrtek, 12. novembra 2020, ob 19. uri in zaključi v četrtek, 26. novembra 2020, ob 19. uri. Šteli bodo samo glasovi prejeti preko e-mailov. Število všečkov in deljenih objav na socialnih omrežjih ne bo upoštevano (bo pa zagotovo pripomoglo k številu glasov). Vsakršen sum zlorabe spletnega glasovanja bo strokovno preverjen in ob ugotovljeni zlorabi strogo kaznovan.
Zmagovalca bodo razglasili 28. novembra na podelitvi za izbor "NAJ 2020".  Končni rezultati, ki so sestavljeni iz 60% točk javnega glasovanja in 40% točk strokovne komisije bodo objavljeni na spletni strani ZSPM, po podelitvi. V primeru izenačenja, zmaga društvo, ki ima višji odziv s strani javnega glasovanja.
TOP 5 predstavitvenih videov se poleg naziva poteguje* tudi za eno izmed naslednjih nagrad:


Spoštovane občanke in občani!
Glasujte in podprite naše društvo - Društvo podeželske mladine Kalček, ki deluje na območju treh občin: Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje in jim tako omogočite, da osvojijo naziv "NAJ 2020"!

Oglejte si tudi