Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Prva pomoč na kmetiji

V vsakdanjem življenju, na delu ali v svojem prostem času se nam lahko zgodi, da smo priča nesreči ali nenadnemu obolenju, kjer je ogroženo človeško življenje. Na podeželju in kmetijah se dnevno opravlja delo s potencialno nevarnimi stroji in vozili, kemikalijami, živino, opravlja se delo na višini ali ali v bližini jam in silosa. Ljudje so večjim telesnim obremenitvam, izpostavljeni so hrupu, prahu in neugodnim vremenskim razmeram. Vse našteto lahko neugodno vpliva na zdravje in dobro počutje ljudi, ki živijo in delajo na kmetijah. Hitro in pravilno ukrepanje ob nastanku nenadne bolezni ali poškodbe je izjemno pomembno.

ZSPM pripravljamo v sodelovanju z Zdravstveno reševalnim centrom Koroške dogodek »Prva pomoč na kmetiji«, ki bo pripomogel k ozaveščanju o pomembnosti zdravja in varnosti na kmetiji. Še več, udeležence bo tudi na dejanskih primerih, opolnomočil kako hitro in pravilno odreagirati v primeru nesreče. Prepogosto se namreč zaradi napačnega instinktivnega ukrepanja naredi več škode kot koristi. Na primer odstranitev težkega predmeta od nezgode po dolgotrajnem ujetju, če to dejansko lahko poslabša ponesrečenčevo stanje.

Dogodek »Prva pomoč na kmetiji« se bo odvijal v soboto, 19. januarja 2019, s pričetkom ob 17.00 uri, v mladinskem Hostlu Punkl (Gozdarska pot 18, 2390 Ravne na Koroškem).

Več o dogodku si lahko preberete na spodnji povezavi: https://www.facebook.com/events/829604734048398/

Oglejte si tudi