Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Božična koncerta ŽPZ Biser

Sveta noč, blažena noč …

 

… pravi ena najbolj pogosto izvajanih pesmi v božičnem času. K temu, da je to čas povezovanja, prijaznih besed, skrivnostnosti in čarobnosti, v veliki meri pripomorejo ravno božične melodije, polne radosti, hrepenenja, topline in ljubezni. In prav s tem prelepim napevom v priredbi, ki jo sicer izvaja svetovno znana ameriška a cappella skupina Pentatonix, smo pevke ženskega pevskega zbora Biser in fantje iz Trebanjskega okteta prvi soboto in nedeljo v januarju 2020 zaključili naša božična koncerta v župnijskih cerkvah v Trebnjem in Grosupljem.

 

Radostno pevajoč … Letos smo se za božični koncert Biserke z našim zborovodjo Fernandom Mejíasom povezale s Trebanjskim oktetom pod vodstvom umetniškega vodje Matevža Sile. Koncert smo zasnovali tako, da smo izvajali božične pesmi izmenično v ženski in moški izvedbi, za zaključek pa smo zapeli tri pesmi skupaj kot pravi mešani zbor, kar je bila zelo zanimiva izkušnja tudi za nas pevke, ki so nas še posebej očarali nizki basovski glasovi. 

 

Angeli gospoda slave … Poslušalci so lahko prisluhnili tako poznanim ljudskim kot tudi manj znanim božičnim melodijam in tudi koledniškim pesmim ter božičnim melodijam drugih narodov. Petje je še polepšala klavirska spremljava Franca Pàeza.  

 

Mir ljudem na zemlji žele … Koncerta v Trebnjem in v Grosupljem sta se zaključila - kljub mrzlima večeroma, z druženjem ob toplem čaju in kuhanem vinu, izmenjavi vtisov in prepevanju, ki se je nadaljevalo še pozno v večer. Take priložnosti stkejo med nami pevci niti novih prijateljstev in priložnosti za nova sodelovanja, tako pevcem kot poslušalcem pa pričarajo lep večer in vzbudijo v nas  tista lepa pozitivna čustva, na katera (pre)pogosto v vsakdanjem hitenju med obveznostmi pozabimo. 

 

Človek, zdaj si otet … se zaključi najbolj poznana božična pesem in tako naj se začne leto, v katero smo pravkar vstopili. 

 

Srečno, zdravo in čarobno novo leto 2020 vam želimo Biserke!

 

 

 

 

Foto: Vasja Ambrožič

Povezave

ŽPZ Biser

Oglejte si tudi