Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Občina Grosuplje med osmimi finalistkami za nagrado Zlati kamen 2021

Nagrado Zlati kamen se podeljuje razvojno najbolj prodorni občini, torej tisti, ki zaradi svoje razvojne, v prihodnost in v dobro vseh občanov usmerjene dejavnosti pomeni primer dobre prakse in zgled za ostale. Podeljuje se enkrat letno, na konferenci Zlati kamen, ki predstavlja strokovno srečanje na področju lokalne samouprave in tako hkrati tudi vrhunec večmesečnega raziskovalnega dela o razvojnem napredku slovenskih občin v sklopu raziskovalnega projekta in izbora Zlati kamen.

Konferenca bo letos potekala že 10. leto, z osrednjim dogodkom v petek, 12. februarja, in izredno veseli smo, da se je med osem finalistk za nagrado Zlati kamen uvrstila tudi Občina Grosuplje. Vedno smo veseli, ko naš trud, delo, prizadevanja, predvsem pa napredek za dobro vseh občanov prepoznajo tudi drugi, posebej veliko pa nam tokrat pomeni tudi dejstvo, de je pri izboru v ospredju prav pomen sodelovanja, ki se ga dobro zavedamo oz. kot pogosto pove naš župan dr. Peter Verlič, pomembno je sodelovanje, povezovanje, prijateljstvo.

Rdeča nit letošnjega jubilejnega izbora je torej soustvarjanje, zmožnost občin za sodelovanje. To sodelovanje zajema različne razsežnosti: sosednje kraje, mednarodno okolje, pa tudi sodelovanje navznoter, vključevanje prebivalcev v razvoj, sodelovanje z gospodarskimi družbami, ustanovami in podobno. Kot še dodajajo, je sodelovanje ključna razsežnost za razvoj in ni naključje, da je to rdeča nit izbora prav ob deseti obletnici. V zahtevnih časih pandemije tako poteka deseti Zlati kamen z optimistično in v prihodnost zazrto mislijo, ki pravi »stopimo skupaj«.

Poleg Občine Grosuplje so se sicer v finale izbora za razvojno najbolj prodorno občino leta uvrstile še Nova Gorica, Tržič, Logatec, Luče, Ravne na Koroškem, Benedikt in Sveta Ana.

Jana Roštan

Oglejte si tudi