Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Napovednik dogodkov v občini Ivančna Gorica za prihajajoči vikend

Prihajajoči dnevi bodo v občini Ivančna Gorica zaznamovani z nekaterimi prireditvami na katere ste vljudno vabljeni.

Turistično društvo Zagradec prireja 9. Gregorjev sejem, ki bo v soboto, 16. marca 2019, na ploščadi pred trgovino Kmetijske zadruge v Zagradcu, med 8. in 13. uro. Na sejmu bodo predstavljene različne stare obrti ter ustvarjalci iz zagraškega okoliša. Na izbiro bodo tudi sadike sadnega drevja in brezplačne meritve krvnega sladkorja, pritiska ter svetovanje Krajevne organizacije Rdečega križa Zagradec. Od 9.30 dalje bo na voljo tudi fužinarska malica s prilogo.

Občina Ivančna Gorica vabi v soboto, 16. marca 2019, ob 10. uri, na Evropsko tržnico »EU Market«, ki bo potekala na Tržnici Ivančna Gorica. Občina Ivančna Gorica v letu 2019 sodeluje v več evropskih projektih podprtih s strani programa »Evropa za državljane«. To soboto v okviru dveh projektov (CROSSOVER in KNOTS) gosti predstavnike 22 delegacij iz 15 držav EU. Gostje se bodo ob udeležili t.i. »Evropske tržnice« kjer se bodo seznanili z vključevanjem Občine Ivančna Gorica v evropske projekte, o sodelovanju naših mladih z drugimi EU državami, nagovorili pa jih bodo tudi župan Dušan Strnad in poslanca v EU parlamentu Patricija Šulin in Milan Zver. Seveda bodo spoznali tudi našo lokalno kulinariko in slovensko folklorno izročilo.

Župnijska Karitas Šentvid pri Stični vabi v soboto, 16. marca 2019, ob 18.30 uri, na dobrodelni koncert “Odpri srce in oči”, v dvorano Župnijskega doma v Šentvidu pri Stični. Nastopajo domači pevski zbori in naši mladi prijatelji. Gost večera: misijonar Tone Kerin.

Gledališka skupina 2G iz Gabrovke pri Zagradcu vas v počastitev dneva žena in materinskega dneva 2019 vabi na premiero komedije Medicinske kolobocije, ki bo v soboto, 16. marca 2019, ob 19. uri, v Kulturnem domu Zagradec. Vstop bo prost.

Rokometaše SVIŠ-a iz Ivančne Gorice po zgodovinskem uspehu in uvrstitvi na zaključni turnir v pokalnem tekmovanju, v soboto, 16. marca 2019, ob 19. uri, čaka še zadnja tekma rednega dela v 1. slovenski rokometni ligi. V Športno dvorano OŠ Stična prihaja nekdanji državni prvak RK Gorenje iz Velenja.

Pevci in godci ljudskih pesmi Studenček vabijo na koncert, ki bo v nedeljo, 17. marca 2019, ob 16. uri, v Kulturnem domu Ivančna Gorica. Na odru se bodo pridružili: Ansambel Šrangarji, Ansambel Pojav, Suhe češplje, Gmajnarji, Stezice, Varovanci VDC Želva in Novi Paradoks. Vabljeni!

Vabimo vas, da si podrobnosti o posameznih dogodkih ogledate na povezavi Namig za premik.

Oglejte si tudi