Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
25°C
11°C
JUTRI
25°C
10°C
Deli
1441

Koncert Avsenikovih pesmi v izvedbi Ženskega pevskega zbora Harmonija

Nabito polna dvorana Kulturnega doma Stična je bila v nedeljo, 19. 05. 2019 zopet priča koncertnemu večeru. Letni koncert Avsenikovih pesmi z naslovom »Ves v cvetju smehljal se je maj« so pripravile članice Ženskega pevskega zbora Harmonija, ki delujejo v okviru istoimenskega Kulturnega društva iz Ivančne Gorice.
Članice ženskega pevskega zbora, ki so jeseni lani obeležile 10. obletnico delovanja, so se tokrat obiskovalcem predstavile v unikatnih gorenjskih nošah z bogatim programom Avsenikovih viž. Pevke pesmi niso izbrale naključno. Začele so nežno, mladostno in zaljubljeno. Zaljubljenost je obrodila sadove, otročiček je rastel in odraščal, pripetilo pa se mu je marsikaj. Zaključile so skupaj z gosti z vsem poznano »Slovenija, od kod lepote tvoje«.
V goste so povabile sosednji Mešani pevski zbor U3 Univerze za tretje življenjsko obdobje Grosuplje, ki ga ravno tako vodi zborovodkinja Gabrijela Cedilnik. Koncertu so se pridružili še solisti Ivica Kocjan Anderlič, Tone Zalar in Tine Zibelnik ter instrumentalista Primož Cedilnik na harmoniki ter mlada nadobudna Sara Mulh na klarinetu.
Nedeljskemu koncertu je prisluhnil tudi podžupan občine Tomaž Smole. Pevkam je izrekel besedo zahvale, ker svoj prosti čas in ustvarjalno energijo združujejo tudi v pevskem društvu Harmonija.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi