Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Kaj s(m)o najraje prebirali na občinski spletni strani v 2018?

Ivanška občinska spletna stran še zdaleč ni samo spletna stran občinske uprave s suhoparno vsebino storitev za svoje občane. V zadnjih letih je postala prvi in trenutno edini lokalni informacijski portal. Zato ne preseneča, da so objavljene vsebine precej raznolike, uredniška ekipa pa skrbi, da ne mine dan brez vsaj ene aktualne objave. Tudi zato se povečuje število obiskovalcev strani, ki se vedno znova vračajo in prebirajo sveže prispevke, prihajajoče dogodke ter se seznanjajo z novostmi in storitvami občinske uprave za občane.

V minulem letu je sama spletna stran zabeležila skoraj 792.000 ogledov strani. Dnevno to pomeni v povprečju dobrih 2.000 obiskov, najbolj pa izstopa po številu obiskov ponedeljek, 19. november (prvi dan po lokalnih volitvah) z več kot 9.000 obiski.

Izmed vseh podstrani so bile poleg prve strani in strani z aktualnimi novicami (158.300 ogledov) najbolj brane še vsebine strani s koledarjem dogodkov (136.600 ogledov) v občini in stran z osmrtnicami (129.200 ogledov). Sledijo podstrani z objavami občinskih razpisov (9.100 ogledov) ter stran s kontaktnimi informacijami in delovnim časom Občinske uprave (8.500 ogledov).

Obiskovalci spletnih strani ne prihajajo le iz naše občine. Glede na to, da imamo v naši občini dobrih 5.700 gospodinjstev, je spletna analitika zabeležila, da so našo občinsko stran obiskovali iz skoraj 74.000 različnih računalnikov (ki v poenostavljenem merskem sistemu predstavljajo eno gospodinjstvo oziroma eno podjetje). Vsakič, ko je nekdo prek iskalnika, objave na družabnih omrežjih ali kakšne druge povezave prišel na občinsko stran, si je v povprečju ogledal po tri strani in se zadržal na strani v povprečju po dve minuti.

Na občinski spletni strani je v tem trenutku v rubrikah z novicami objavljenih že več kot 6.600 prispevkov. V letu 2018 je bilo najbolj branih naslednjih deset:

  1. Znani so neuradni rezultati Lokalnih volitev v občini Ivančna Gorica - 2.151 ogledov
  2. Obvestilo o popolni zapori državne ceste na železniškem prehodu v Ivančni Gorici - 2.084 ogledov
  3. Začela se bo rekonstrukcija Ljubljanske ceste v Ivančni Gorici - 1.378 ogledov
  4. Podjetje Altes v Šentvidu pri Stični odprlo novo franšizno trgovino - 1.222 ogledov
  5. Priprave na svečano otvoritev Čebelnjaka Kranjske čebele v Višnji Gori - 1.194 ogledov
  6. Preverite, kje bo prekinjena dobava pitne vode - 1.165 ogledov
  7. Odprtje razstave natečajnih rešitev za nov Kulturno upravni center Ivančna Gorica - 1.138 ogledov
  8. V občini Ivančna Gorica letos 192 prvošolčkov - 1.052 ogledov
  9. Zdravstveni dom Ivančna Gorica z novimi prostori med najmodernejšimi v Sloveniji - 1.039 ogledov
  10. Slovesno odkritje obeležja Kranjski čebeli v Višnji Gori - 1.022 ogledov

Večina prispevkov iz te rubrike se lahko pohvali z visoko branostjo, noben prispevek pa ni bil bran manj kot 500-krat.

Ob tem velja omeniti še spletno stran našega lokalnega časopisa Klasje, ki je v lanskem letu zabeležila dobrih 50.600 obiskov in več kot 78.400 ogledov strani, od tega je več kot polovico obiskovalcev pregledovalo arhivske številke Klasja. Vsako številko Klasja občina izda tudi v digitalni obliki listalnika. Med vsemi desetimi izdajami v digitalni obliki je bila novembrska izdaja najbolj brana - statistika je zabeležila 1.866 ogledov te izdaje in 1.177 različnih bralcev.

Tudi Jurčičeva pot oziroma naša največja rekreativno-kulturna prireditev ima svojo spletno stran, ki je v prejšnjem letu zabeležila 59.400 obiskov in 24.600 različnih obiskovalcev. Največ seveda v obdobju od začetka februarja do sredine marca. Ker stran prinaša dovolj zanimive vsebine, je bila tudi med bolj vročimi zelo dobro obiskana, in sicer mesečno vsaj 1.700-krat. Eden od zunanjih vzrokov je zagotovo med Slovenci zelo priljubljena nadaljevanka Reka ljubezni, zaradi katere je prek iskalnikov na podstrani z naslovom Prehodite tudi 5-kilometrsko pot reke ljubezni "pristalo" med vročimi meseci prek 5.000 obiskovalcev.

Oglejte si tudi