Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Jubilejni 50. Tabor slovenskih pevskih zborov skozi fotografski objektiv

V soboto in nedeljo je v Šentvidu pri Stični potekal jubilejni 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi letos se je ta največja zborovska prireditev v Sloveniji začela s sobotnim koncertom zamejskih in slovenskih zborov iz tujine, ter nadaljevala z nedeljskim skupnim koncertom in televizijskim prenosom, katerega se je udeležilo več kot 120 zborov iz vseh koncev Slovenije in zamejstva.

Slavnostni govornik na nedeljski prireditvi je bil predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. Slednji je predsedniku Tabora slovenskih pevskih zborov Mateju Štehu, izročil plaketo zahvale za krepitev 50-letne tradicije najbolj množičnega zborovskega srečanja pri nas, posvečenega slovenski ljudski pesmi.

Več tisoč pevcev so nagovorili še predsednik Tabora, predsednik Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, mag. Marko Repnik in župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki je vse zbrane tudi povabil na snidenje prihodnje leto na že 51. izvedbo pevske prireditve v Šentvidu pri Stični.

Prireditelji so pripravili tudi bogat spremljevalni program. Na šentviškem trgu in v njegovi okolici so denimo pripravili VidArt 2019 s stojnicami z različno ponudbo ročnih del in umetnostne ter domače obrti. V povorki je poleg pevcev sodelovalo preko 300 sodelujočih, od praporašov, godb, mažoretk in konjskih vpreg.

Več o dogajanju v Šentvidu pri Stični si oglejte v spodnji fotogaleriji.

Fotogalerija >>

Oglejte si tudi