Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Železniška postaja Grosuplje v novi podobi

Javni prevoz v Grosupljem z leti postaja uporabnikom vedno bolj prijazen. Zavedamo se pomena spodbujanja trajnostne mobilnosti, lahko pa bi tudi rekli, da sledimo sodobnim trendom. Avtobus 3G nam je tako po številnih uvedenih spremembah v zadnjih letih, dostopnost avtobusov, pogostost avtobusov, enostavna prestopanja, novi urbanomati in prikazovalniki, postal posebno blizu. Da bo odločitev za uporabo javnega prevoza kar čim bolj enostavna, smo v Grosupljem dobili tudi novo parkirno hišo P+R Grosuplje, ob glavni avtobusni in železniški postaji. Ta nas tako spodbuja, da po parkiranju v parkirni hiši svojo pot nadaljujemo z avtobusom ali vlakom. Danes pa je lepo in res celovito prenovljena tudi železniška postaja. Vozijo tudi novi vlaki. In ne dvomimo, da se bomo tudi za vožnjo z vlakom po novem še raje odločali.

Z nadgradnjo železniške postaje Grosuplje se je pričelo maja 2021, dobro leto pozneje, v mesecu juliju, so bila dela zaključena. Železniška postaja Grosuplje je zasijala v novi podobi.

Novi tiri, novi otočni peroni, lepo obnovljeno postajno poslopje. Otočne perone povezuje tudi nov podhod. In ne samo perone, ampak tudi Taborsko in Industrijsko cesto, prehod je tako možen preko cele železniške postaje.

Še dodatni podhod je zgrajen pri Sončnih dvorih. Ta nam omogoča varno prečkanje tirov in lepo urejen dostop od tam pa do glavne železniške ali avtobusne postaje oz. do centra mesta.

Zgradil pa se je tudi nov nadvoz Taborska, širši, sodobnejši, s površinami za pešce in kolesarje.

O tem pričajo tudi fotografije, z dne 10. 8. 2022. Vabljeni, da si jih ogledate, ali morda še bolje, naj vam namignemo, se kam zapeljete z vlakom.

Jana Roštan

Oglejte si tudi