Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

PREGLED SEZONE ŽKK GROSUPLJE

Sezono 2019/2020 si bomo vsi športniki zapomnili po tem, da tekmovanja zaradi epidemije niso bila izpeljana do konca.

Pri članicah smo sezono pričakovali optimistično, saj so se razmere v klubu glede na preteklo sezono precej izboljšale. Po enoletni odsotnosti zaradi poškodbe se je vrnila Lea Mehle, ekipo so okrepile tri nove igralke. Člansko ekipo sta še naprej vodila trenerja Slavko Duščak in Predrag Radović. Od začetka sezone je bil z ekipo kondicijski trener Luka Trekman, za zdravje igralk pa sta skrbeli Katarina in Anja.

Do prekinitve prvenstva so članice odigrale 23 tekem in sezono, tako kot leto prej, končale na petem mestu v državi. Sezono si bomo najbolj zapomnili po decembrski tekmi proti Iliriji, kjer se je na tekmi zbralo več kot 300 gledalcev, kar je najboljši obisk rednega dela ženske košarkarske lige zadnjih let v Sloveniji. Tudi povprečni obisk tekem je bil dober in naš klub uvršča v sam vrh slovenske ženske košarke.

Mladinke so zaradi nesrečnega žreba le s tremi porazi sezono zaključila na 9. mestu. Poleg najizkušenejših igralk kapetanke Anite Merlak in Tine Vide velja pohvaliti napredek številnih mlajših igralk. Kadetinje so kljub velikim nihanjem med prvenstvom na koncu zasedle 9. mesto v prvenstvu. Boljše je šlo dekletom ekipe U15, ki jim je zmanjkal samo en koš na tekmi proti Vipavi ali ena trojka proti Iliriji, da bi se uvrstile med 6 najboljših ekip v državi in se borila za uvrstitev na zaključni turnir.

Kar ni uspelo njim, bi ob normalnem poteku prvenstva uspelo dekletom ekipe U13. Pred sezono se je šesterici izkušenih igralk, ki imajo za seboj že nekaj let treningov, pridružilo 6 igralk letnika 2007. Tej dvanajsterici se je na treningih in tekmah pridružilo še nekaj mlajših perspektivnih igralk in tako se je za košarkarsko žogo v tej ekipi, pod vodstvom Mateje Pečar, podilo med 15 in 20 dekleti. Ne glede na to, da so si dekleta želela trenirati in igrati še naprej, ter se boriti za najvišja mesta, je tudi pogled na administrativno lestvico ob prekinitvi prvenstva odličen, saj so dekleta zasluženo osvojila 4. mesto.

Januarja so s prvimi tekmami začele najmlajše deklice pod vodstvom Ane Hrbljan in Laure Črnigoj, žal pa so zaradi epidemije lahko odigrale le nekaj tekem.

V klubu smo z nestrpnostjo pričakovali konec epidemije, da so lahko naša dekleta pričela s treningi in pripravo na novo sezono. Ker so bile dvorane sprva zaprte, smo s treningi nadaljevali na prostem, kjer so nam prijazni domačini v uporabo odstopili igrišče Zavrh pri Sp. Slivnici. Tam so se dekleta srečala po več kot dveh mesecih prisilnega počitka, zato si bodo to igrišče še posebej zapomnila. Žal nam je na treningih precej nagajalo tudi vreme, toda dekleta mlajše ekipe U13 so dokazala, da se košarka lahko igra tudi v dežju.

Ob koncu sezone bi se radi zahvalili za pomoč in zaupanje vsem staršem, Občini Grosuplje ter vsem podpornikom športa, ki so nam stali ob strani. Pri tem velja posebej izpostaviti Gabrijel Aluminium, Favn, Komunalne gradnje, Logo, Pekarna Grosuplje, Chemoplast Škofljica, Cementni izdelki Zobec, Marex, Tokas inženiring Ljubljana, Maramo – svet parketa, Printservis, GripPRO, Bomerx, Slaščičarna Royal, VOGA Slovenija, Okornplast, Bossplast, Miva, Winterhalter Gastronom, G-M M, Jošt Hotel Interier, Kristl, Omaplast, Pilremag, Bajec, Moja zabava, Conrad Electronic, Kogast, Prašno barvanje Travnik, Pucihar-P, Rekon, Swedmach, Ro projekt, Tipro, Vidal, Vitrans in drugi.
 

ŽKK Grosuplje

Oglejte si tudi