Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Podelitev priznanj za športne dosežke v letu 2019 (video)

V petek, 17. januarja 2020, se je v avli Osnovne šole Brinje Grosuplje odvila športna svečanost s podelitvijo priznanj najbolj uspešnim športnikom Občine Grosuplje v letu 2019.

Prireditve so se udeležili župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, predsednik Slovenske olimpijske akademije in ambasador za šport, strpnost in fair play Miro Cerar, predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje mag. Mitja Lončar ter seveda nagrajenke, nagrajenci in ostali podporniki športa.

Tudi leto 2019 je nas Slovenke in Slovence na športnem področju zaznamovalo s številnimi uspehi. Kot jih je strnila voditeljica svečanosti Tea Rozman, nas je prvi val navdušenja zajel že pozimi, ko je Ilka Štuhec ponovno postala svetovna prvakinja v smuku. Štefan Hadalin je osvojil srebro v alpski kombinaciji, podobno sta presenetili Anamarija Lampič in Katja Višnar z ekipnim srebrom v smučarskih tekih. Srebro na svetovnem prvenstvu in mali kristalni globus je osvojil tudi deskar na snegu Tim Mastnak. Nadaljevalo se je z izvrstno sezono Janje Garnbret in motokrosista Tima Gajserja, ki sta iz tedna v teden serijsko zmagovala v svojih disciplinah in sezono končala z novimi naslovi svetovnih prvakov. Evforija je vladala tudi med največjimi kolesarskimi dirkami, saj je letošnji najboljši kolesar na svetu Primož Roglič najprej osvojil tretje mesto na Dirki po Italiji, nato pa slavil na Dirki po Španiji, kjer mu je s tretjim mestom na stopničkah delal družbo še mladi Tadej Pogačar. Z odličnimi rezultati so nas kot običajno razveseljevali kajakaši in kanuisti. Eva Terčelj je osvojila naslov svetovne prvakinje. Vse leto nas je navduševal Luka Dončić, ki je junija kot šele drugi evropski košarkar postal novinec leta v košarkarski ligi NBA, v letošnji sezoni pa je celo kandidat za najboljšega košarkarja na svetu. Za češnjo na vrhu torte in rajanje slovenskih navijačev so na največjem športnem dogodku pri nas poskrbeli še odbojkarji z osvojenim srebrom na evropskem prvenstvu.

Po uvodnem oziru na največje športne dosežke slovenskih športnic in športnikov v letu 2019, ki nas je popeljal v ta svečani dogodek, sta nas nagovorila predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje mag. Mitja Lončar in župan dr. Peter Verlič, za tem pa je prišel čas, da svojo pozornost usmerimo na naše najuspešnejše športnice in športnike ter športne delavce v letu 2019, ki sta jim priznanje ponosno podelili Zveza športnih organizacij Grosuplje in Občina Grosuplje.

Predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje mag. Mitja Lončar je povedal, da so priznanja nagrada športnicam in športnikom za njihove vidnejše rezultate, ki so jih dosegli v preteklem letu, pa tudi za ves njihov vložen trud in trdo delo. Želijo pa si tudi, da bi jim podeljena priznanja predstavljala dodatno motivacijo za nadaljnje delo, tako njim samim, kot tudi športnim delavcem ter vsem, ki jim stojijo ob strani v domačem okolju.

Dobitnicam in dobitnikom priznanj je za dosežene rezultate v letu 2019 iskreno čestital ter jim položil na srce: »Bodite s svojim športnim načinom življenja še naprej vzor vsem mlajšim, tako na športnem področju kot tudi izven njega. Naj bosta na prvem mestu vaših vrednot »zdrav duh v zdravem telesu« in obnašanje v duhu fair play-a«.

Dobitnicam in dobitnikom priznanj, njihovim staršem, domačim, trenerjem, klubom, nenazadnje tudi Zvezi športnih organizacij Grosuplje, ki s svojim strokovnim delom prispeva k temu, da se v naši občini šport lepo razvija, je iskreno čestital tudi župan dr. Peter Verlič.

»Ampak šport se vedno nekje začne,« je dejal župan. Kot majhni verjetno najprej začnemo brcati žogo na domačem dvorišču, se potem preselimo na šolsko igrišče, pa v šolsko telovadnico, v športno dvorano, ali pa na krajevno igrišče. Prav zadnjih, kot je tudi igrišče na Spodnji Slivnici, za ureditev katerega smo pridobili evropska sredstva in ga svojemu namenu predali ravno lani, je sam najbolj vesel.

Veseli pa smo tudi, da sta bila v lanskem letu sprejeta dva občinska podrobna prostorska načrta, pomembna prav za razvoj športa in rekreacije v naši občini, en za Športni park Grosuplje, drug pa za Koščakov hrib. Občanke in občani bomo tako dobili še boljše možnosti za aktivno in zdravo preživljanje prostega časa, v naravi.

»Naslednje leto pa bo ta prireditev v novi športni dvorani pri OŠ Louisa Adamiča Grosuplje,« je svoj govor sklenil župan, ravno zdaj namreč poteka tudi gradnja le te, ter vsem prejemnikom priznanj še enkrat iskreno čestital.

Sledila je podelitev priznanj športnikom iz najrazličnejših disciplin, kot so košarka, odbojka, nogomet, karate, strelstvo, plezanje,…

PRIZNANJA ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2019 SO PREJELI NASLEDNJI ŠPORTNICE IN ŠPORTNIKI:

  • Karateist JAKOB ZALAR - član Shotokan karate kluba Grosuplje

Jakob Zalar je v letu 2019 osvojil 2. mesto na državnem prvenstvu v borbah do 70 kg v kategoriji kadetov do 15 let. Uspeh je dosegel v konkurenci 9-ih tekmovalcev. 2. mesto je dosegel tudi na tretji pokalni tekmi Karate zveze Slovenije, ob tem pa še 1. mesto na turnirju v Kranju, 2. mesto na turnirju v Mariboru in 5. mesto na turnirju v Ljubljani.

  • Strelca REBEKA SLAK in ŽIGA HABJAN – člana Strelskega društva Grosuplje

Rebeka Slak je v letu 2019 osvojila 1. mesto na državnem prvenstvu v streljanju s samostrelom na 10-metrski razdalji v kategoriji članic. Nastopila je tudi na državnem prvenstvu z zračno puško in v mladinski kategoriji osvojila 5. mesto v konkurenci 16-ih strelk.

Žiga Habjan je osvojil 3. mesto na državnem prvenstvu v streljanju s standardno pištolo na 25-metrski razdalji, na isti razdalji pa je osvojil tudi 2. mesto v streljanju s pištolo na središčni vžig. Prvi dosežek mu je uspel v konkurenci 26-ih strelcev, drugi pa v konkurenci 17-ih strelcev.

  • Košarkarice: ANITA MERLAK in TINA VIDE - članici Ženskega košarkarskega kluba Grosuplje ter TEJA GORŠIČ - članica Košarkarskega kluba TK Hannover iz Nemčije

Anita Merlak in Tina Vide sta v minuli sezoni igrali za ekipi mladink in članic Ženskega košarkarskega kluba Grosuplje. V državnih prvenstvih sta z mladinkami osvojili 9. mesto, s članicami pa 5. mesto. Tina je poleg tega igrala še za kadetsko ekipo, s katero je v državnem prvenstvu osvojila 8. mesto.

Anita in Tina sta bili tudi članici državne mladinske reprezentance do 18 let, ki je nastopila na evropskem prvenstvu B divizije v Skopju, v Severni Makedoniji, kjer je naša izbrana vrsta osvojila 11. mesto v konkurenci triindvajsetih ekip.

Teja Goršič je v sezoni 2018/2019 igrala za ekipo BAM Poprad iz Slovaške in z njo v državnem prvenstvu Slovaške osvojila 6. mesto v konkurenci osmih ekip.

Teja je bila tudi članica državne članske reprezentance, s katero je igrala na evropskem prvenstvu v Nišu, v Srbiji, kjer je naša izbrana vrsta osvojila 10. mesto v konkurenci 16-ih ekip.

PRIZNANJE ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2019 STA PREJELI NASLEDNJI EKIPI:

  • Ekipa MLADINCEV NOGOMETNEGA KLUBA BRINJE - GROSUPLJE

Ekipa mladincev Nogometnega kluba Brinje – Grosuplje je v letu 2019 osvojila 1. mesto v 2. slovenski mladinski ligi zahod. To je pomenilo skupaj 15. do 16. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je na različnih nivojih sodelovalo 124 ekip.

Mladi grosupeljski nogometaši, ki jih je v sezoni 2018/2019 vodil trener Janez Kovačič, so zabeležili 20 zmag, 2 neodločena izida in 5 porazov ter 1. mesto osvojili s prednostjo devetih točk pred drugouvrščenim Koprom.

  • Ekipa ČLANIC ODBOJKARSKEGA DRUŠTVA FLIP-FLOP

Ekipa članic Odbojkarskega društva Flip-Flop je v letu 2019 osvojila 1. mesto v 1. B državni odbojkarski ligi, v kateri je nastopalo 10 ekip. S tem se je uvrstila v kvalifikacije za napredovanje v 1. A ligo, v katerih so nastopale štiri ekipe iz 1. A lige in dve ekipi iz 1. B lige. Grosupeljske odbojkarice so v kvalifikacijski ligi zabeležile 8 zmag in 2 poraza ter zanesljivo osvojile 2. mesto, ki je še vodilo v 1. A ligo. To je hkrati pomenilo tudi 8. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je v šestih kakovostnih ligah nastopalo skupaj 61 ekip.

Ekipa je nastopala pod strokovnim vodstvom trenerja Simona Krakarja.

PRIZNANJE ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2019 JE PREJELO TUDI:

  • STRELSKO DRUŠTVO GROSUPLJE - za uspehe svojih strelcev v ekipnih tekmovanjih

Na državnih prvenstvih so ekipe Strelskega društva Grosuplje v letu 2019 dosegle nekaj vidnih uvrstitev.

Člani so z malokalibrsko pištolo na 50 metrski razdalji osvojili 2. mesto v konkurenci 6-ih ekip. Prav tako 2. mesto so osvojili tudi s standardno pištolo na 25 metrski razdalji, medtem ko so z zračno pištolo osvojili 4. mesto v konkurenci 13-ih ekip. Ekipa z zračno pištolo je osvojila tudi 2. mesto na mednarodnem turnirju za Pokal Trzina, kjer je nastopilo 9 ekip. Izkazale so se tudi članice z zračno puško, ki so na mednarodnem turnirju v Hrvaškem Solinu osvojile 3. mesto v konkurenci 13-ih ekip.

Pohvaliti je potrebno tudi ekipi kadetinj z zračno in malokalibrsko puško, ki sta postavili nova ekipna državna rekorda.

V točkovanju Strelske zveze Slovenije za najboljše strelsko društvo v letu 2019 je Strelsko društvo Grosuplje osvojilo 2. mesto.

MALO BRONASTO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2019 SO PREJELI NASLEDNJI ŠPORTNICE IN ŠPORTNIKI:

  • Smučarski skakalec JAŠA JURŠIČ - član Smučarskega skakalnega kluba Ilirija

Jaša Juršič je v letu 2019 osvojil štiri naslove državnega prvaka v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji v kategoriji mlajših dečkov do 12 oziroma 13 let. V obeh disciplinah je bil najboljši tako na zimskih, kot na poletnih državnih prvenstvih.

Jaša je poleg tega postal tudi štirikratni skupni zmagovalec Slovenskega pokala v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji, po dvakrat v zimski in v poletni sezoni.

  • Karateista: MATEJ GORIŠEK in TISA JERNEJA BREZOVNIK – člana Shotokan karate kluba Grosuplje

Matej Gorišek je v letu 2019 osvojil 3. mesto na državnem prvenstvu v borbah do 76 kg v kategoriji mladincev do 17 let. Uspešen je bil tudi na pokalnih tekmah Karate zveze Slovenije, saj je na treh tekmah osvojil dve prvi mesti.

Kot član reprezentance Slovenije je nastopil na svetovnem prvenstvu za mlajše starostne kategorije v Čilu. Tam je bil v prvem krogu uspešnejši od predstavnika Brazilije, nato pa izpadel v drugem krogu, po tesnem porazu s predstavnikom Madžarske. Skupaj je v njegovi težnostni kategoriji sodelovalo 48 karateistov.

Sodeloval je tudi na vrsti ostalih turnirjev, pri čemer se je še posebej izkazal na 28. Grand Prixu Hrvaške v Samoborju, na katerem je v borbah do 70 kg osvojil 2. mesto v konkurenci 28-ih tekmovalcev.

Tisa Jerneja Brezovnik je v letu 2019 osvojila 2. mesto na državnem prvenstvu v borbah do 54 kg v kategoriji kadetinj do 15 let. Sodelovalo je 6 tekmovalk. Uspešna je bila tudi na pokalnih tekmah Karate zveze Slovenije, saj je na treh tekmah osvojila eno prvo in dve drugi mesti.

Kot reprezentantka Slovenije je nastopila na 20. balkanskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane v Brežicah. Tisa Jerneja je na tem tekmovanju osvojila 7. mesto v konkurenci 21-ih tekmovalk iz šestih držav.

Uspešna je bila tudi na drugih turnirjih, pri čemer se je še posebej izkazala na 39. Grand Prixu Slovaške v Bratislavi, kjer je v borbah do 50 kg osvojila 2. mesto v konkurenci 28-ih tekmovalk.

MALO BRONASTO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2019 STA PREJELI NASLEDNJI EKIPI:

  • Ekipa STAREJŠIH PIONIRJEV KOŠARKARSKEGA KLUBA GROSUPLJE

Ekipa starejših pionirjev Košarkarskega kluba Grosuplje je v letu 2019 osvojila 5. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je sodelovalo 97 ekip. Mladi grosupeljski košarkarji so se uvrstili na zaključni turnir osmih najboljših ekip državnega prvenstva in v četrtfinalu tesno, s 67:70, izgubili proti Petrol Olimpiji.

Ekipa je sodelovala tudi v mednarodnem tekmovanju “European youth basketball league”, v katerem je v treh regijah sodelovalo 60 ekip iz dvajsetih držav. S 3. mestom v srednjeevropski regiji so se mladi grosupeljski košarkarji uvrstili na zaključni turnir desetih ekip, na katerem so premagali moskovski MBA, v četrtfinalu izgubili proti drugi moskovski ekipi CSKA ter za konec premagali Inter iz Bratislave in tako zasedli končno 5. mesto.

Ekipo je v sezoni 2018/2019 vodil trener Tilen Hojč.

  • Ekipa MLAJŠIH DEKLIC ODBOJKARSKEGA DRUŠTVA FLIP-FLOP

Ekipa mlajših deklic Odbojkarskega društva Flip-Flop je v sezoni 2018/2019 osvojila 1. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je sodelovalo 70 ekip. Na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip državnega prvenstva, ki ga je gostila Športna dvorana Brinje Grosuplje, so se grosupeljske odbojkarice v polfinalu pomerile z igralkami Braslovč in jih premagale z 2:1 v nizih. V finalu so jim nasproti stale igralke Nove KBM Branika iz Maribora. Prvi niz je po izenačenem boju, s 25:23, pripadel našim odbojkaricam. V drugem so bile s 25:14 boljše Mariborčanke. Na koncu pa so se naslova državnega prvaka pred polnimi tribunami domače športne dvorane vseeno veselile grosupeljske odbojkarice, ki so odločilni niz dobile s 25:18.

Ekipa je nastopala pod strokovnim vodstvom trenerja Roka Puclja.

MALO SREBRNO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2019 JE PREJELA NASLEDNJA ŠPORTNICA:

  • Strelka SARA SLAK - članica Strelskega društva Grosuplje

Sara Slak je v letu 2019 osvojila 1. mesto na državnem prvenstvu v streljanju z zračno puško v kategoriji kadetinj. Najboljša je bila v konkurenci 30-ih strelk. Prav tako 1. mesto je osvojila tudi na državnem prvenstvu z malokalibrsko puško v trojnem položaju.

Nastopila je tudi na nekaterih mednarodnih turnirjih in v Smederevu, v Srbiji, z zračno puško osvojila 3. mesto v konkurenci 43-ih strelk, v Trzinu pa 5. mesto v konkurenci 34-ih strelk.

Zaradi vseh teh dosežkov je bila s strani Strelske zveze Slovenije proglašena za tretjo najboljšo strelko v kategoriji kadetinj v letu 2019.

MALO SREBRNO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2019 JE PREJELA NASLEDNJA EKIPA: 

  • Ekipa STAREJŠIH DEČKOV NOGOMETNEGA KLUBA BRINJE – GROSUPLJE

Ekipa starejših dečkov Nogometnega kluba Brinje - Grosuplje je v letu 2019 osvojila 2. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je na različnih nivojih sodelovalo 165 ekip.

Mladi grosupeljski nogometaši so igrali v zahodni skupini 1. Slovenske nogometne lige, v kateri so dosegli 20 zmag, 2 neodločena izida in 4 poraze, kar je zadostovalo za 1. mesto in uvrstitev v finale državnega prvenstva.

V finalu so se pomerili z vrstniki iz Celja, ki so prvo srečanje na domačem igrišču dobili z 2:1. Na povratnem srečanju so naši nogometaši v prvem polčasu povedli z 2:0, kar bi jim zadostovalo za osvojitev naslova državnega prvaka. Vendar je Celjanom 3 minute pred koncem tekme uspelo doseči zadetek in v seštevku obeh tekem izid poravnati. Tako so o državnem naslovu odločali streli z enajstih metrov, pri katerih pa so bili srečnejši gostje. Naši nogometaši so tako osvojili 2. mesto.

Ekipo je v sezoni 2018/2019 vodil trener Janez Kovačič.

BRONASTO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2019 SO PREJELI NASLEDNJI ŠPORTNICE IN ŠPORTNIKI:

  • Strelca AMADEJ SLAK in ROK IVANC - člana Strelskega društva Grosuplje

Amadej Slak je v letu 2019 na državnih prvenstvih v mladinski konkurenci osvojil tri 2. mesta, in sicer v konkurenci 8-ih strelcev z malokalibrsko pištolo, v konkurenci 7-ih strelcev s standardno pištolo in v konkurenci 8-ih strelcev s športno pištolo. Nastopil je tudi na državnem prvenstvu z zračno pištolo, kjer je osvojil 5. mesto v konkurenci 15-ih strelcev.

Rok Ivanc je v letu 2019 na državnih prvenstvih osvojil 2. mesto v streljanju z malokalibrsko pištolo na 50 metrov in 6. mesto v streljanju z zračno pištolo. Prvi dosežek mu je uspel v konkurenci 29-ih strelcev, drugi pa v konkurenci 60-ih strelcev.

Nastopil je tudi na nekaterih mednarodnih turnirjih in v Mengšu osvojil 9. in 14. mesto v konkurenci 48-ih oziroma 44-ih strelcev, v Solinu na Hrvaškem pa 19. mesto v konkurenci 50-ih strelcev, vse z zračno pištolo.

  • Košarkar JERNEJ ANDOLŠEK HEINE - član košarkarskega kluba Škofja Loka

Jernej Andolšek Heine je v minuli sezoni igral za ekipi mladincev in članov Košarkarskega kluba Petrol Olimpija. V državnih prvenstvih je z mladinci osvojil 3. mesto, s člani pa 2. mesto. V mladinski konkurenci je sodelovalo 67 ekip, v članski pa 61 ekip.

Jernej je bil tudi član državne reprezentance mlajših članov do 20 let in z njo nastopil na evropskem prvenstvu A divizije v Tel Avivu v Izraelu, kjer je naša izbrana vrsta osvojila 11. mesto v konkurenci 16-ih ekip.

  • Odbojkarica MONIKA POTOKAR – članica Panathinaikosa iz Aten

Monika Potokar je v letu 2019 z reprezentanco Slovenije nastopila na evropskem prvenstvu, na katerem je sodelovalo 24 najboljših reprezentanc stare celine. Naša izbrana vrsta je v skupini B, ki je igrala na Poljskem v Lodzu, premagala Portugalsko in Ukrajino, izgubila pa z Belgijo, Poljsko in Italijo ter osvojila 4. mesto. S tem se je uvrstila v izločilne boje, kjer je morala v 1/8 finala priznati premoč Nemčiji. Naše odbojkarice so tako osvojile končno 16. mesto.

Na klubski ravni je Monika v minuli sezoni igrala za ekipi Ilioupolis iz Grčije in poljski Wroclaw, kateremu je pomagala do obstanka v močni poljski 1. ligi.

SREBRNO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2019 SO PREJELI NASLEDNJI ŠPORTNICE IN ŠPORTNIKI:

  • Košarkarica LEA DEBELJAK - članica Košarkarskega kluba Cinkarna Celje

Lea Debeljak je v minuli sezoni igrala za ekipi mladink in članic Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje. V državnih prvenstvih je z mladinkami osvojila 2. mesto, s članicami pa 1. mesto. 1. mesto je osvojila tudi v pokalnem tekmovanju. S celjsko vrsto je nastopala tudi v Ženski Jadranski košarkarski ligi, v kateri so Celjanke osvojile 3. mesto.

Lea je bila na zaključnem turnirju mladinskega državnega prvenstva najboljša strelka turnirja, ob tem pa je bila izbrana tudi v najboljšo peterko turnirja.

Lea je bila tudi članica mladinske državne reprezentance do 18 let in z njo nastopila na evropskem prvenstvu B divizije v Skopju v Severni Makedoniji, kjer je naša izbrana vrsta osvojila 11. mesto v konkurenci 23-ih ekip.

  • Strelec MAJ KADUNC - član Strelskega društva Trzin

Maj Kadunc je na državnem prvenstvu v streljanju z zračno puško osvojil 1. mesto v konkurenci 63-ih strelcev. Prav tako 1. mesto je osvojil tudi v ekipni konkurenci, medtem ko je v konkurenci 13-ih mešanih parov osvojil 2. mesto. Nastopil je tudi na državnem prvenstvu z malokalibrskim orožjem in v položaju leže osvojil 2. mesto v konkurenci 29-ih strelcev.

Zelo uspešno je nastopil na mednarodnem turnirju v Sarajevu, kjer je v konkurenci 28-ih strelcev iz šestih držav osvojil 1. mesto, enak dosežek pa je ponovil tudi v konkurenci mešanih parov.

  • Strelka KLAVDIJA JEROVŠEK - članica Strelskega društva Grosuplje

Klavdija Jerovšek je v letu 2019 osvojila 3. mesto na državnem prvenstvu z zračno puško. Sodelovalo je 31 strelk. Na državnem prvenstvu z malokalibrsko puško je v trojnem položaju osvojila 2. mesto, v položaju leže pa 4. mesto. Prvi dosežek ji je uspel v konkurenci 8-ih, drugi pa v konkurenci 12-ih strelk.

Kot predstavnica Slovenije je sodelovala na 30. poletni Univerzijadi v Neaplju, kjer je z zračno puško osvojila 7. mesto v konkurenci 70-ih strelk.

Z reprezentanco Slovenije je nastopila na Evropskem prvenstvu v Osijeku na Hrvaškem, kjer je z zračno puško osvojila 25. mesto v konkurenci 85-ih strelk. Sodelovala je tudi na tekmah svetovnega pokala v Pekingu in Riu de Janeiru, na katerih je osvojila 35. in 37. mesto v konkurenci 107-ih oziroma 109-ih strelk.

Odlično se je odrezala tudi na mednarodnih tekmovanjih Grand Prix Plzna in Grand Prix Beograda, na katerih je osvojila 7. in 3. mesto v konkurenci 128-ih in 93-ih strelk.

  • Odbojkarica LEJA JANEŽIČ - članica Odbojkarskega kluba Kamnik

Leja Janežič je v minuli sezoni igrala za ekipo Calcit Volley iz Kamnika in z njo na državnem prvenstvu osvojila 3. mesto. Na državnem prvenstvu je skupaj sodelovalo 61 ekip, še bolje se je s soigralkami izkazala v pokalnem tekmovanju, na katerem so Kamničanke osvojile 1. mesto. Leja je bila ob tem izbrana tudi za najboljšo prosto igralko zaključnega turnirja.

Kot članica državne reprezentance je nastopila tudi na evropskem prvenstvu, na katerem je sodelovalo 24 najboljših reprezentanc stare celine. Naša izbrana vrsta je igrala v skupini B na Poljskem in z dvema zmagama ter tremi porazi osvojila 4. mesto. S tem se je uvrstila v izločilne boje, kjer je morala v 1/8 finala priznati premoč Nemčiji, kar je našim odbojkaricam prineslo končno 16. mesto.

REKREATIVNA TEKMOVANJA V NAMIZNEM TENISU, BALINANJU IN KOŠARKI

  • NAMIZNI TENIS

Medobčinskega rekreativnega prvenstva v namiznem tenisu se je udeležilo 6 ekip.

  1. mesto je osvojila ekipa KGG - KRKA II
  2. in 3. mesto sta si delili ekipi VELIKE LAŠČE in STIČNA
  • BALINANJE

Medobčinskega prvenstva v balinanju se je udeležilo 6 ekip.

  1. mesto je osvojila ekipa BALINARSKI KLUB GROSUPLJE
  2. mesto je osvojila ekipa BALINARSKI ŠPORTNI KLUB MRAVLJICA
  3. mesto je osvojila ekipa IVANČNA GORICA
  • KOŠARKA

Občinskega prvenstva v košarki se je udeležilo 7 ekip.

  1. mesto je osvojila ekipa ZELENI GAJ
  2. mesto je osvojila ekipa ŠPORTNO DRUŠTVO ŠT. JURIJ
  3. mesto je osvojila ekipa ŠPORTNO DRUŠTVO ŽALNA 

Pridih svečanosti so dogodku z glasbo dodali tudi: Jakob Jon Doblekar na klavirju, Barbara Škrjanc na bass kitari in Jože ''Braco'' Doblekar na bobnih, pod mentorstvom profesorice Eve Sotelšek, Pavlina Šifrar na citrah, pod mentorstvom profesorice Neli Zidar Kos, ter Nao Kitič na oboi, Valerija Ana Trontelj na prečni flavti in Jure Černe na kitari, pod mentorstvom profesorice Barbare Škrjanc.

Foto in video: Brane Petrovič

 

Oglejte si tudi