Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Evropski teden športa 2020: Bodi aktiven

Pričenja se Evropski teden športa, in sicer v sredo, 23. septembra 2020, katerega namen je spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi, s sloganom »Bodi aktiven« (#BEACTIVE). Šport in telesna dejavnost sta pomembna za ohranjanje in krepitev zdravja ter prispevata k aktivnemu in zdravemu staranju. Poleg tega je šport lahko sredstvo za socialno vključevanje, širjenje sporočila strpnosti in krepitev državljanstva ter povezanosti po Evropski uniji. V znamenju športa in naših telesnih dejavnosti bomo tako vse do srede, 30. septembra 2020.

V Sloveniji pa bomo letos 23. september 2020 prvič praznovali tudi kot naš državni praznik, dan slovenskega športa. Kot pravijo na Olimpijskem komiteju Slovenije-Združenju športnih zvez (OKS-ZŠZ), bomo praznik najlepše obeležili z lastno telesno aktivnostjo.

V Grosupljem bo v okviru Evropskega tedna športa v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije - združenja športnih zvez, Regijske pisarne OKS-ZŠZ Grosuplje ter Športnega društva Grosuplje potekala brezplačna vodena vadba na Sij jeklenem športnem poligonu v Športnem parku Brinje, in sicer v nedeljo, 27. septembra 2020, od 10. do 12. ure.

Sicer pa se pomena športa in telesne dejavnosti v občini Grosuplje dobro zavedamo. Radi povemo, da smo zelena, aktivna, zdrava - FIT občina Grosuplje. Ponosni smo na naši tradicionalni športno-rekreativni prireditvi, Grosupeljski tek, ki je v zadnjih letih zaživel v sklopu festivala Grosuplje v jeseni, in še posebej na Kolesarski maraton treh občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje, v okviru katerega vedno večje število udeležencev privablja tudi Družinski maraton.

Prav tako so v naši občini dejavna številna športna društva, k aktivnemu preživljanju prostega časa nas spodbujajo tudi različni vadbeni centri in podobno.

Na občini svojo pozornost posvečamo predvsem urejanju športnih in rekreativnih površin. Zadnja pridobitev, nova Športna dvorana Louisa Adamiča Grosuplje, ki je svoja vrata odprla 1. septembra letos, je zagotovo velikega pomena za vse nas, v prvi vrsti pa za učenke in učence šole na Tovarniški.

Nova športna dvorana zagotavlja tri vadbene površine in omogoča organiziranje tudi uradnih panožnih tekmovanj v košarki, odbojki itn. Izvajanje pouka športne vzgoje poteka bolj kakovostno, izven šolskega pouka, v popoldanskih in večernih urah ter med vikendi, pa je športna dvorana namenjena našim športnim društvom, vsem nam občankam in občanom. Dobili smo še eno športno dvorano, za gibanje in rekreacijo, za zdravo in aktivno preživljanje prostega časa.  

Prav tako smo v letošnjem letu uredili bajer Zacurek, izletniško točko v naravi, v bližini Šmarja - Sapa, do katere nas vodi prijetna sprehajalna pot, nove sprehajalne poti pa se urejajo tudi na Radenskem polju.

In korak bližje smo k ureditvi Mestnega parka Koščakov hrib in Športnega parka Grosuplje (Brezje). Konec lanskega leta sta bila namreč na seji Občinskega sveta Občine Grosuplje sprejeta dva pomembna dokumenta, Občinski podrobni prostorski načrt Koščakov hrib in Občinski podrobni prostorski načrt Športni park Grosuplje.

Bodimo torej aktivni, telesno dejavni.

Jana Roštan

Oglejte si tudi