Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Mestna tržnica Grosuplje še prijetnejša, pa tudi prostornejša

Kmalu bo leto naokoli, ko je v Grosupljem zaživela prenovljena Mestna tržnica Grosuplje. Prostor, kjer so nam na voljo sadje, zelenjava ter drugi sveži, zdravi, domači pridelki in izdelki, kjer nas presenečajo tudi raznoliki unikatni izdelki. Prostor srečevanja, prijetnega druženja.

Kljub ne najboljšim časom, ko nam preglavice povzroča novi korona virus covid-19, je tržnica večji del leta lahko obratovala, širila svojo ponudbo, vedno številčnejši so bili tudi obiskovalci.

Trije novi prodajni objekti, enotnega in modernega videza, kjer je poleg nam že poznanih dveh ponudnikov sadja in zelenjave ter hitre prehrane svoje mesto našel še tretji ponudnik, suhomesnatih izdelkov. Mlekomatu se je na tržnici pridružil krompiromat, tako nam je poleg svežega mleka ves čas na voljo tudi domači krompir. Danes ob njima stoji tudi jajcemat s svežimi domačimi jajci.

K lepi ureditvi celotnega kompleksa je prispevalo novo tlakovanje, nove stojnice na odprtem delu tržnice, uredilo se je tudi sanitarije.

V juliju 2021 je bila naša prenovljena tržnica ponovno v gradbenih delih. Tokrat smo dosedanje dostopne poti do osrednjega dela tržnice oz. do vodnjaka razširili in asfaltirali, prav tako se je asfaltiral peščeni del tržnega prostora. Dodatno se je tlakoval del prostora pred prodajnimi objekti. Tako smo pridobili tudi dodatne površine za postavitev stojnic, na tržnici je sedaj prostora za 30 stojnic in 4 do 5 kombijev za prodajo iz avtomobila.

V sklopu zadnjih investicij na tržnici pa je bila izvedena tudi montaža sistema centralnega ozvočenja  tržnice ter montaža video nadzora s štirimi nadzornimi kamerami za pokritost celotnega območja tržnice. Sistem nadzornih kamer omogoča predvajanje slike v živo in možnost ogleda za nazaj v primeru vandalizma oz. poškodovanosti objektov, stojnic ali parkovnih elementov.

Mestna tržnica Grosuplje je tako danes še prijetnejša, pa tudi bolj varna in prostorna. S še več ponudniki bo zagotovo pritegnila še več obiskovalcev. In bo še živahnejša.

Vabi nas vsak dan, posebej pa ob torkih, med 10. in 18. uro, ter ob sobotah, med 7. in 13. uro, ko na tržnici zaživijo tudi stojnice.

Več informacij je na voljo na spletni strani: https://www.jkpg.si/mestna-trznica-grosuplje, da boste s ponudbo in dogajanjem na tržnici res na tekočem, vabljeni tudi k spremljanju njene facebook strani: https://www.facebook.com/MestnaTrznicaGrosuplje/.

Jana Roštan

Oglejte si tudi