Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

GROŠ malo drugače…

Čas, ko še vedno veljajo nekateri ukrepi zardi trenutne neugodne situacije, je mogoče smiselno porabiti za to, da nas malo bolje spoznate. Smo aktivisti Študentskega kluba GROŠ, mladinske organizacije, katere osnovna naloga je, da študentom in dijakom iz upravne enote Grosuplje nudi obštudijske dejavnosti, preko katerih omogoča povezovanje, ugodnosti in zabavo. V okviru projektov nabiramo izkušnje za življenje, informiramo mlade in sodelujemo v lokalnem okolju.

Stremimo k izvedbi kvalitetnih projektov, ki pokrivajo več tematskih področij. Poleg Grosuplja delujemo tudi na območju Ivančne Gorice in Dobrepolja. Naši prostori so stičišče dogajanja za vse študente in dijake v upravni enoti. Prizadevamo si za povezanost in širitev ekipe, naše delovanje pa temelji na transparentnosti, ekologiji in dobri energiji. 

Zaradi pandemije koronavirusa, smo za nedoločeno obdobje žal morali odpovedati vse naše prihajajoče projekte. Ima pa vsaka takšna slaba stvar seveda tudi neko dobro stran. Imeli smo čas, da smo se posvetili ključnim zadevam za delovanje kluba, utrdili organizacijo in začeli načrtovati dogodke, ki bodo potekali, ko se celotna situacija umiri in postavi nazaj v normalo. Vseeno pa smo priredili nekaj dodatnih dogodkov, ki ste se jih lahko udeležili kar iz udobja vašega doma! Med drugim smo organizirali potopisni predavanji o Malti in Portugalski ter Osvoji nov jezik: ruščina.

Ker smo mladi in zato v tem trenutku med manj ogroženimi, poskušamo pomagati kar po svojih najboljših močeh. V sodelovanju z Večgeneracijskim centom Skupna točka Grosuplje in Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje smo organizirali aktivnost, s katero smo skupaj pomagali sokrajanom. Vse člane našega kluba smo spodbujali, da poprimejo za šivalni stroj ali šivanko in zašijejo nekaj mask, ki smo jih potem posredovali lokalnim društvom in tistim, ki so jih najbolj potrebovali. 

Poleg tega, smo se v območju Ivančne Gorice in Grosuplja povezali tudi s civilno zaščito. Nabrali smo kar nekaj prostovoljcev, ki so pomagali starejšim in družinam v stiski. Za starejše občane so hodili po nakupih in jih oskrbovali z živili, družinam pa, kjer so starši še bili primorani delati, doma pa so imeli majhne otroke, so pomagali tako, da so pazili na njihove otroke nekaj ur na dan, v času službe. 

Za čas poletja se že pripravljajo zabavni projekti, s katerimi bomo nadoknadili dva meseca karantenskega življenja. Ne pozabite se nam pridružiti!

Vsi skupaj upamo, da ste zdravi in dobrega počutja. Če pa vam že zmanjkuje idej za kratkočasenje, lepo vabljeni, da si na našem Facebook in Instagram profilu ogledate Groševe zgodbe iz karantene. Za vse ostale informacije nas prav tako spremljajte na prej navedenih družbenih omrežjih, pa tudi na naši spletni strani www.klub-gros.com

Ostanite zdravi in #ostanitedoma! 

Groševcu ni nikoli dolgčas!
 

Neža Androjna, ŠK GROŠ

Oglejte si tudi