Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Projekt LIFE Amphicon: Na terenskem ogledu Krajinskega parka Radensko polje

Občina Grosuplje skupaj še z 8 projektnimi partnerji sodeluje v mednarodnem projektu Varstvo dvoživk in obnova njihovih habitatov - LIFE Amphicon, katerega osrednji cilj je izboljšati stanje ohranjenosti dvoživk, ki jih varuje Direktiva o habitatih, v štirih Natura 2000 območjih v Sloveniji ter v treh območjih na Danskem in v Nemčiji.

V okviru projekta smo si v sredo, 19. februarja, in v četrtek, 20. februarja 2020, projektni partnerji terenska območja v Sloveniji, kjer se bodo izvajale aktivnosti, tudi ogledali, ob tem pa je nastal tudi kratek filmček.

V naravnem parku Jovsi smo si ogledali območja, kjer bomo postavili mlake, na Trebčah smo si ogledali Kolarjevo domačijo, kjer bomo zgradili info center za dvoživke, obiskali pa smo seveda tudi naš Krajinski park Radensko polje. »Nahajamo se na severnem delu Radenskega polja, za mano je Dobravka... v treh letih bo na tem mestu stala učna pot, na vrhu Boštanjskega hriba se bo zgradila opazovalnica, naredili bomo premostitev čez Dobravko,« nam v filmčku pojasni vodja krajinskega parka mag. Tina Mikuš. Na Radenskem polju smo si sicer ogledali ograje za dvoživke ter lokacije, kjer se bodo gradili podhodi, opazovalnica in učna pot. Na Radenskem polju bo v okviru projekta zgrajenih 32 podhodov, 29 podhodov pa bo zgrajenih na Ljubljanskem barju.

LIFE Amphicon je sedemletni projekt, pri katerem, kot povedano, sodeluje 9 projektnih partnerjev iz Slovenije, Nemčije in Danske. Občina Grosuplje v projektu sodeluje kot vodilni partner. Omeniti še velja, da gre za prvi večji projekt v Sloveniji, ki se aktivno ukvarja z ohranjanjem dvoživk in njihovih habitatov. 

 

Oglejte si tudi