Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Potek del na Malem Vrhu si je ogledala tudi direktorica Direkcije RS za infrastrukturo Ljiljana Herga

V občini Grosuplje zadnja leta veliko svoje pozornosti posvečamo ne le urejanju cest, ki potekajo po naših krajih in jih povezujejo, ampak tudi urejanju pločnikov ob njih.

Odlično sodelujemo z Ministrstvom za infrastrukturo in Direkcijo RS za infrastrukturo in kar nekaj kilometrov pločnikov je bilo tako že zgrajenih tudi kot rezultat tega dobrega sodelovanja, v Veliki Račni, Mali Račni, Čušperku, na Cikavi, med Šmarjem - Sapom in Malim Vrhom in še bi lahko naštevali. Z direkcijo imamo tudi podpisan protokol oz. sporazum o gradnji pločnikov na Adamičevi cesti v Grosupljem, med Grosupljem in Spodnjim Blatom, na Lobčku, Plešivici, v Čušperku, med Grosupljem in Velikim Mlačevem ter tudi na Velikem Mlačevem.

Prav zdaj pa intenzivno poteka gradnja pločnika na Malem Vrhu, in sicer na desnem robu ceste v dolžini 1.193 m, na območju avtobusnih postajališč pa tudi na levem robu. Prav tako se bo v sklopu investicije obstoječe vozišče iz širine 5,5 m razširilo na 6 m in uredilo odvodnjavanje. Uredilo se bo tudi prehode za pešce z novo javno razsvetljavo ter rekonstruiralo obstoječa avtobusna postajališča.

Dela na Malem Vrhu so se pričela v začetku marca 2021, v torek, 11. maja, pa si je v družbi župana dr. Petra Verliča, direktorja občinske uprave mag. Dušana Hočevarja in vodje urada za komunalno infrastrukturo Uroša Močnika potek del na Malem Vrhu ogledala tudi direktorica Direkcije RS za infrastrukturo Ljiljana Herga.

Dela izvaja podjetje CGP d.d., v sodelovanju s partnerjema VGP Novo mesto d.d. in Komunalnimi gradnjami d.o.o. Pogodbena vrednost investicije znaša 1.121.494,15 evrov, investicijo bo v višini 1.009.344,74 evrov financirala Direkcija RS za infrastrukturo, v višini 112.149,41 evrov pa Občina Grosuplje.

Jana Roštan

Oglejte si tudi