Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Kdo je napravil Vidku srajčico

To je pravljica o ljubezni in enakovrednosti. Ali se pravljice še dogajajo?

Če verjamete ali ne, v vrtcu Kekec, se. Epidemija nas je ustavila in nam prekrižala načrte, omejila stike in druženja, hkrati pa nam je ponudila čas. Čas smo lahko namenili stvarem, ki nam napolnijo srce in dušo. Prav to je storila tudi gospa Olga. Lotila se je šivanja. V času korone je šivala posteljnino ter oblačila in to ne običajna oblačila, ampak res majhna oblačilca za dojenčke, s katerimi se otroci v vrtcu tako radi igrajo. Oblačila sta vrtcu predali Olgina hči Marjeta in vnukinja Špela.
Ko sta prinesli vse natančno zloženo, smo takoj videli koliko truda, ljubezni in ur je bilo vloženih v šivanje. Vsak detajl in dodatek je skrbno premišljen – ježki zadrge in veliki gumbi za dojenčke otrok iz mlajših skupin, za tiste nekoliko starejše že manjši gumbi, s čimer se bodo otroci dodatno urili v fini motoriki. Čipke na spodnjem perilu in nogavičkah, ki so še posebej majhne in se lahko hitro izgubijo, hkrati pa otroke učijo odgovornega ravnanja. Vsak kos oblačila je dodelan do potankosti in tako čudovit, da bi ga želel obleči kar sam. In prav to so storili tudi otroci. Hitro so opazili, da so v kotičku dom – družina, nova oblačila za dojenčke in niso mogli skriti navdušenja nad njimi. Deklici je bil majhen pisan predpasniček tako všeč, da je želela, da ji ga zavežem okrog pasu. Prav nič je ni motilo, da ji je premajhen, ponosno se je opazovala v ogledalu in obraz ji je krasil velik nasmešek.
Spet drugi deklici sta bila dojenčka v novih oblačilih tako všeč, da se ni mogla odločiti, katerega bo vzela na sprehod, zato je vzela kar oba.

V paketu je bilo toliko oblačil, da smo jih na željo gospe Olge razdelili po vseh dvanajstih skupinah enote Kekec (zgornji in spodnji hodnik), ki jo obiskujeta njena pravnuka. S tem je pokazala srčnost in neizmerno dobroto, za kar se ji vse strokovne delavke ter vodstvo vrtca iz srca zahvaljujemo.
Janja Čeh, VVZ Kekec Grosuplje

Oglejte si tudi